Ali veste, da se vaše življenje pri tej starosti povsem obrne?

11. april 2023
Ali veste, da se vaše življenje pri tej starosti povsem obrne?

Ali veste, da se vaše življenje pri tej starosti povsem obrne?

11. april 2023
Foto: Instagram @keziacook

Konec dvajsetih let je za številne veliko praznovanje ali pa ogromna eksistencialna kriza.

V teh letih razmišljamo o tem, da se bojimo staranja in izgorelosti ter ugotavljamo, da nam ni uspelo nič, kar bi nas uvrstilo na seznam Forbesovih Trideset pod trideset. Imamo nek čuden občutek, da smo na življenjski prelomnici, toda ne vemo, kam naprej. Za vse skupaj pa lahko krivimo … povratek Saturna. 

Če se vam zdi, da je vse skupaj malo za lase privlečeno, naj razložimo. Astrologi pravijo, da nebesna telesa krožijo po svoji orbiti. Luna za celoten krog po orbiti potrebuje približno 28 dni, Venera 225 dni, Mars skoraj dve leti, planeti, kot so Jupiter, Saturn in Uran pa še veliko dlje. Če v to vpeljemo še svojo astrološko karto, lahko vidimo, da so bili ob našem rojstvu planeti v določenem položaju, na določeni stopinji, kamor se bodo vrnili po tem, ko bodo obšli svojo orbito. 

Ta pojav povratka v položaj ob našem rojstvu imenujemo povratek, še posebej pozorni pa moramo biti na planet Saturn, ki je precej počasen planet in za svoj premik potrebuje nekje od 27 do 30 let, kar je ravno obdobje, ko se znajdemo v največjih škripcih. 

Foto: Instagram @alisontoby

Saturn je planet, ki predstavlja odgovornost, čas in modrost ter na nek način predstavlja našo odraslost. Zahteva, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje, za svoje odločitve in posledično povzroči velike spremembe. V času pred Saturnovih povratkom smo namreč zgolj skupek zunanjih dejavnikov: naših staršev, učiteljev, kolegov, šefov in družbe na splošno, v obdobju poznih dvajsetih pa se moramo odločiti, kdo zares hočemo biti in kaj naj zares osrečuje ter kako najbolj izkoristiti svoj potencial. 

To pogosto pomeni, da se v poznih dvajsetih številni razidejo z dolgoletnim partnerjem, dajo odpoved v službi, za katero so trdo delali in si je želeli, nekateri se preselijo, grejo skozi temeljito spremembo videza … Gre za precej drastične spremembe, ki so za zunanje opazovalce res nenavadne, toda za vsem skupaj stoji (oziroma se vrti) Saturn. 

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Čeprav se zdi vse skupaj res dramatično in v resnici je obdobje res neprijetno in stresno, pa je rezultat zelo zadovoljiv. Ko je Saturnov povratek končan, smo povsem pripravljeni, da živimo svoje najboljše življenje in ena največjih kriz v naših življenjih je zaključena. 

Ker se planet še naprej vrti, to pomeni, da Saturnov povratek doživimo večkrat v življenju. Nekje pri začetku tridesetih, nato v poznih petdesetih ter pri poznih osemdesetih letih. Če se tega zavedamo, nam bo morda lažje sprejeti negotovo obdobje ter prebroditi vse prihajajoče krize. Ko se te namreč končajo, bo naše življenje povsem drugačno – Saturn naj nas torej opominja, da je za dobre spremembe in velike nagrade pomembno tudi veliko potrpežljivosti in truda.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic