fbpx

Ali veste kako pravilno pripraviti pošiljko?

Lifestyle, Novice, PR novica, Zanimivosti

Če gre za blago, ki ni občutljivo, stvar ni tako zapletena, pri lomljivem, občutljivem in tekočem blagu je upoštevanje priporočil.

V večini primerov pakete prejemam, najbolj priročno je, da ob naročilu navedem naslov najbližjega PS Paketomata, saj tako lahko prevzamem paket 24 ur na dan in vse dni v tednu, prav tako to storitev uporabljam tudi pri pošiljanju paketov.

Včasih smo lahko »kuverto« ali paket naredili iz starih revij, danes pa je dobro, da pri pošiljanju upoštevate priporočila.

Za vas smo pripravili nasvete, ki jih je dobro upoštevati pri pošiljanju paketov

1. Izbira prave velikosti embalaže

Najprej izberite ustrezno ovojnino oziroma škatlo, v kateri boste pošiljali blago. Škatla naj bo iz valovitega kartona, s kakovostnimi zunanjimi podlogami.

Če pošiljate lomljivo, občutljivo blago, ga morate postavili na sredino škatle ter ga obložiti z zračnimi blazinicami, delno tekoče in mastne snovi morajo biti ustrezno zaščitene in shranjene v nepropustnih posodah. Več o ustrezni embalaži in ostalih priporočilih za pošiljanje, svetujemo, da si preberete navodila.

2. Ustrezne označbe na paketu

Pošiljko zaprete z ustreznim lepilnim trakom ter po potrebi paket označite z ustreznimi nalepkami, če gre za blago, ki zahteva posebno lego.

3. Spremnica

Spremnica je dokument, na katerega napišete naslov, kamor blago pošiljate ter tudi čim bolj točen naziv blaga in okvirno vrednost.

Zakaj je dobro upoštevati navodila?

Vsak si želi, da njegova pošiljka prispe na cilj taka, kot je bila poslana.

Če gre za blago, ki ni občutljivo, stvar ni tako zapletena, pri lomljivem, občutljivem in tekočem blagu je upoštevanje priporočil ključnega pomena, saj tako blago, ki ga pošiljamo ostane v prvotnem stanju in hkrati ne poškoduje drugih pošiljk, kar velja predvsem v primeru, če pošiljate tekoče in mastne snovi, ki v neustrezni embalaži lahko poškodujejo druge pošiljke.

Da bi se izognili neprijetnim dogodkom in posledicam, pri oddaji pošiljk upoštevajte predpise in tudi prepovedi oziroma se posvetujte z delavcem na pošti.

Vsebuje vaša pošiljka nevarno blago?

Pri besedni zvezi nevarno blago verjetno ne bi pomislili, da so tudi nekatere igrače lahko nevarne.

Nevarno blago je tisto, ki v primeru nepravilnega ravnanja predstavlja nevarnost za ostale pošiljke, poštarja, prejemnika in okolje.

Mednje štejemo parfume, lake za nohte, aerosolne razpršilnike, igrače z litijevimi baterijami, prenosni telefoni, medicinski alkohol, tinkture, vžigalniki in drugo.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam