fbpx

Ali veste, kako pravilno uporabljati olje za lase?

Lepota

Pogosto preberemo, da so lasje okras vsake ženske. Zato nam je seveda pomembno, da so lasje vedno videti brezhibni, vendar pa se moramo zavedati, da nizke temperature niso najbolj prijazne do njih.

Čeprav se največkrat za striženje odločamo jeseni, se frizerskim škarjam v tem obdobju, s pravilno nego, lahko odrečemo.

Kljub temu, da so olja zelo dragocena, na naših policah nekako niso zaživela, vsaj ne toliko, kot bi si, zaradi sestavin, zaslužila. Številni predsodki so še danes vezani predvsem na lase, zato se oljem pogosto izogibamo zaradi strahu, da bi zaradi njih postali mastni. Pa ste pomislili, da to ni težava zaradi olja, ampak načina, kako ga uporabljamo?

View this post on Instagram

From summer to fall hair and make-up. ?

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on

Pogost ritual je, da olje uporabimo po umivanju las, da jih sveže in čiste prepojimo z dragocenimi sestavinami, hkrati pa jih pripravimo za nadaljnje oblikovanje. Če vaši lasje niso popolnoma dehidrirani, je velika verjetnost, da bodo zaradi tega tretmana res postali mastni. Zato je najbolje olje uporabiti pred umivanjem – kot masko. Majhno količino olja nanesite vzdolž celih las, nato pa jih zavijte v brisačo ter pustite, da olje deluje do pol ure in šele potem jih temeljito umijte.

Tako bodo lasje negovani, povrnili jim boste sijaj ter preprečili nadaljnje poškodbe las. Olja so znana tudi po tem, da preprečujejo suhost lasišča, kar je pogosta težava, zlasti pozimi, zato je pomembno, da ta tretman vključite v svojo zimsko rutino.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam