fbpx

Ali veste, kakšen je rok trajanja vašega spodnjega perila?

Izpostavljeno, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, Zanimivosti, Ženska moda

Nad odgovorom boste presenečeni! Staro spodnje perilo je namreč lahko škodljivo za zdravje.

Ste navezane na svoja stara oblačila? Verjamemo, da vam je kakšen kos še posebej pri srcu, zato ga le stežka zavržete. Kaj pa spodnje perilo, se tu morda ponavlja enaka zgodba? Veliko žensk se od svojega spodnjega perila težko loči, nekoliko zaradi nostalgije, če jih spodnje perilo spominja na prijetne trenutke, še bolj pa zaradi lenobe ter pomanjkanja časa.

Kot kažejo raziskave, se po spodnje perilo odpravimo manjkrat, kot po najnovejši trendi kos vrhnjega oblačila. Čeprav gremo novo spodnje perilo ženske ponavadi kupit takrat, ko dobimo novega spolnega partnerja ali fanta, bi bilo pametno, da bi se ponj odpravile večkrat. Zakaj? Ne toliko zaradi trendov (ti so pri perilu manj v ospredju), ampak predvsem zaradi – zdravja.

Ja, prav zdravstveni razlogi so tisti, ki jih omenja stroka na prvem mestu. Če odmislimo estetske razloge, kot so luknje in raztrganine v tkanini, ali pretesne hlačke, denimo čipkaste, ki se dobesedno zažrejo v kožo, postane jasno, da ima stroka v mislih predvsem nedrček, ko omenja zdravje in spodnje perilo v isti sapi.

Veliko žensk se le težko loči od svojega najbolj udobnega in sploh ‘naj modrčka’ ter ga zavrže šele takrat, ko je ta povsem uničen ali razvlečen ter brez oblike. To še posebej velja za spodnje perilo in nedrčke, ki jih nosimo vsak dan, ne le za ‘posebne priložnosti’ (takrat namreč skrbno pazimo tudi na svoj videz pod oblačili).

Ker pa se naša oblika telesa spreminja in ženske hujšamo ali pridobimo odvečne kilograme, bi morale skladno s tem posodabljati tudi zbirko svojega spodnjega perila. Kot piše britanski Daily Mail, bi morale ženske modrce menjati kar na vsakih šest do osem mesecev, spodnje hlačke pa na leto dni ali najkasneje takrat, ko postanejo neudobne za nošenje.

Spodnje perilo bi morale torej zavreči precej prej, preden se na njem pojavijo vidni znaki staranja! Katera od nas se sploh drži tega pravila? No, pri modrčkih bi morale paziti (pri nakupovanju, seveda) še na ustrezno obliko, saj je bistvena funkcija nedrčka ta, da daje oporo prsim. To je posebej pomembno za lastnice večjega oprsja, ki potrebuje več ‘podpore’. Tu pa lahko preberete še nekaj nasvetov o tem, kako kupiti pravilen nedrček za svojo obliko prsi.

 

Foto: Pinterest, Instagram, The Northern Echo, Breast Clinic, Bustle


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam