fbpx

Ali veste, kakšen podton kože imate?

Lepota, Novice, Prva stran

Za vas smo izbrali nekaj koristnih nasvetov, kako izbrati pravi odtenek pudra, da boste izgledali čimbolj naravno.

Za vas smo izbrali nekaj koristnih nasvetov, kako izbrati pravi odtenek pudra, da boste izgledale čimbolj naravno.

Da bi lahko izbrale barvo pudra, ki se bo prilegal vaši barvi kože je zelo pomembno, da veste kakšen je vaš podton kože, ki ga za popoln videz morate poznati. Zakaj je pomembno, da se vaš puder ujema s podtonom vaše kože? Ker bo samo tako puder neviden oz. nevtralen. Saj ne želite, da bo vaš obraz videti oranžen ali bakren.

Poznamo 3 podtone kože:

Nevtralne: mešanica toplih in hladnih tonov

Tople: rumeni ali zlati podtoni

Hladne: rožnati, rdeči ali modrikasti toni

Kako določiti kakšen podton ima vaša koža?      

Za določanje podtona je najlažje dobro pogledati notranjo stran vašega zapestja. Če so žile na vaši roki videti modre ali vijolične imate hladen podton kože. Če so vaše žile zelene, potem imate topel podton kože, če pa na notranji strani vašega zapestja ni nobene od teh barv oz. je ne morete določiti pomeni, da imate nevtralen podton. Poleti pa boste to najlažje določile ob tem, ko boste svojo kožo izpostavile soncu. Če boste na soncu z lahkoto porjavele pomeni, da imate topel podton kože, če pa sonce do vas ne pokaže nobenega usmiljenja in vas hitro opeče, ter postanete rdeči pomeni, da imate hladen podton.

orig

In ko boste ugotovile kateri podton imate, boste hitro ugotovile tudi, katere barve oblačil vam najbolje pristajajo. Ženskam, ki imajo hladen podton bolj pristajajo vijolične, modre in zelene barve. Zemeljske barve kot so rumena rdeča in oranžna bolj pristajajo ženskam, ki imajo topel podton kože, če pa ste srečnica in imate nevtralen podton boste sijala prav v vsaki barvi.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam