fbpx

Ali veste, zakaj imajo all-starke luknjice ob straneh?

Lifestyle, Moda, slider, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Očitno je, da preprečujejo znojenje stopal, a tu je še drug, bolj moden razlog…

Ne glede na vaš slog oblačenja verjamemo, da en kos garderobe, ki uživa kultni status, zagotovo poznate ali pa ste ga vsaj nosili v najstniških letih, morda pa to počnete še sedaj.

Gre za teniske, ki so zaslovele po vsem svetu, all-starke, ki jih je izdelalo podjetje Converse, seveda pa so v teh letih in desetletjih dobile tudi svoje kopije oziroma inačice.

Skoraj ga ni med nami, ki te obutve ni gulil vsaj v srednješolskih klopeh ali še kasneje. Gre namreč za ležerno in sproščeno obutev, ki jo lahko nosimo v vsaki situaciji, še posebej pa v prostem času. Toda, ali ste morda poznali razlog, zakaj imajo all-starke ob strani luknjice? Najbolj očiten namen luknjic je seveda ta, da lahko stopalo ‘diha’ in se ne preznoji.

Ker je bila to sprva obutev za košarkaše, ima seveda te vrste ‘ventilacija’ več kot očiten smisel ter namen. Drugi razlog pa je manj funkcionalen, vseeno pa nadvse kreativen.

Te luknjice so namreč namenjene tudi temu, da čim bolj domiselno skozi njih potegnete vezalke in jih zavežete na različne načine. Tako vsaj trdijo pri modni reviji Marie Claire, kjer smo prebrali to trditev. Boste poskusili?

 

Foto: UK Fashionblog, Marie Claire, Style Lovely, Unconscious Style

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam