fbpx

ALJA BITENC: »Blog te predstavlja in daje poslovne priložnosti.«

Intervju, Izbor urednice, Lifestyle, Pogovor s kreativnim in uspešnim, slider, Znani

“O stvareh, ki niso prioritetne, nimam časa razmišljati.”

Aljo sem prvič opazila na blogerski okrogli mizi. Takoj je pritegnila mojo pozornost in naslednji korak je bil »follow« gumbek na Instagramu. V visokem rjavem krilu in črnih gležnarjih je bila v predavalnici kot privid iz pariškega tedna mode. Na uredništvu smo se zelo veselili intervjuja z njo. Ko sem se uspela iztgrati iz ljubljanskega prometa in sem zasopihana le prispela do kavarne, ji je družbo že delala arašidova tortica. »Kako netipično za blogerko,« sem pomislila. Pa sem zapihala nazaj, »dajte še meni eno, lepo prosim!« Ob božanskih torticah se je razvil pravi modni klepet! Aljo preževa duh preprostosti in srčnosti, do tega kar dela. Moramo priznati, punca nam je všeč!

Kako dolgo si se spogledovala s samo idejo blogerstva, preden si se je lotila?

Tega sem si želela zelo dolgo, približno dve leti prej. Blog sem imela leto prej že postavljen, vendar ga nisem zagnala. Imela sem neko drugo ime in domeno. Ker je to toliko časa stalo, mi potem ni bilo več všeč, zato sem ga milijonkrat spremenila. Zdaj pa je ABC Style blog odprt že eno leto.

naslovna-3

Zdi se, da te je moda zanimala že od malih nog …

Vedno so me zanimala oblačila in trendi. Rada hodim na nakupovalne pohode in vedno sem (smeh). Vse te stvari imam v omari, zakaj jih ne bi uporabila še za blog?

Torej dejansko nosiš ta oblačila?

Zjutraj se oblečem in se nato s fotografinjo pred službo na hitro dobiva v centru. Ja, oblačila dejansko nosim, je pa res, da se jih tudi hitro naveličam in jih nato prodam. Ni pa to tako, da oblačila dobim in nato takoj dam naprej. Nekaj časa jih nosim, ko pa vidim, da mi niso več tako pri srcu, jih podarim naprej.

img_4292-682x1024

img_4272-682x1024

Kako pa se je tvoj stil skozi čas razvijal?

Sama tega sploh ne opazim toliko, moj fant pa očitno zelo (smeh). On pravi, da se mi je stil v dveh letih čisto spremenil. Saj to je logično in dobro, da se stil spreminja. Včasih sem bila bolj oblečena v barve in vzorce. Danes pa je moj slog malce bolj minimalističen, več nevtralnih barv je v moji omari. Rajši kupim malce bolj kvaliteten kos, ki ga imam nato dlje časa. Seveda to kombiniram s kosi iz H&M-a, Zare itd. Včasih sem kupovala stvari, ki sem jih trikrat oblekla. Zdaj imam malce več izgovora, da oblečem kakšen bolj drzen kos. (smeh)

kvp5998-1024x683

Po enem letu imaš precejšen uspeh. Tvoje zadnje sodelovanje je bilo z Dieslom. Kakšni so tvoji odzivi na ta uspeh?

Ob začetku nisem pričakovala ničesar. Ena izmed mojih prijateljic me je na začetku opozorila, da je blogov sedaj ogromno in da bodo izzveneli, vendar gre v Sloveniji sedaj to ravno navzgor. Blog sem vzela čisto neobvezno, v smislu; »če bo, bo, če pa ne, pa tudi vredu«. Strast sem imela do tega. Res pa je, da bi mi motivacija malce padla, če se na temu področju ne bi nič razvijalo.

naslovna1

Kako pa ti uspe »držati« tako enotno temo na Instagramu?

Na Instagramu sem prej precej objavljala že pred blogerstvom, danes pa samo malce bolj pazim, da fotografije pašejo skupaj. Uporabljam aplikacijo Planoly in prej začrtam fotografije v shemo. Načeloma filtrov ne uporabljam, le malce povečam svetlobo in zmanjšam nasičenost. Urejam čisto po občutku.

img_3261

Kaj je pa so tvoje želje za ABC Style blog?

Tako kot pri vsakem blogerju verjetno, čim več sodelovanj in prepoznavnost. Na začetku nisem imela velikih želja, danes pa gre blogu dobro in želim si čim več delati s slovenskimi in tujimi znamkami. Blog je namreč tudi dobra odskočna deska za naprej. Lani sem razmišljala, da bi se vpisala na podpiplomski študij modnega managementa v Madridu. Na sestanku si mogel imeti portfolio. Kar želim povedati je, da te blog na nek način predstavlja in daje poslovne priložnosti.

img_1293

Kaj bi rekla Alji izpred enega leta, ko je odpirala blog?

Da je veliko več dela, kot sem si na začetku predstavljala in da je pogosto predstavljena navidezna resničnost.

Kaj boš naredila, da boš ob ponudbah ostala pristna sebi in svoji izvirnosti bloga?

Že danes delam tako, da tistih stvari, ki mi niso všeč, ne sprejmem. Dobila sem že veliko ponudb za kreme, pa mi je za primer, krema smrdela in sem sodelovanje zavrnila. Saj se sliši klišejsko, ampak resnično je potrebno ostati zvest sam sebi. Jaz ne morem dajati nekomu nasvetov o ličenju, če za to nisem strokovnjak. Imela sem sodelovanje z ArtDecojem, vendar sem tam bralcem povedala, kaj jaz uporabljam in ne kako si morajo narisati eyeliner.

untitled-1

Katerega kosa za jesen se najbolj veseliš?

Lepega plaščka, všeč pa mi je tudi žametni trend, ki ga je imela Maja Štamol v zadnji kolekciji.

Sama imaš redno službo, resno zvezo, si blogerka in še kakšen hobi verjetno. Kako vse to usklajuješ?

Nekako usklajujem vse, vendar imam dneve načrtovane do minute. Ravno zadnjič mi je Nina Šušnjara na kavi povedala naslednje; »Ne dovoli, da te življenje prehiti.« Ko imaš vse načrtovano do minute, si moraš vzeti čas zase. Trenutno mi takšen življenjski stil odgovarja. Ko pogledam svoj planerček na računalniku in je poln, sem čisto vesela (smeh). Dobro pa mi dene tudi kakšen preležan vikend, da se spočijem.

img_1329

Kaj pa počne Alja na prosti dan?

Gledam serije in pospravljam stanovanje, ker drugače ni časa. Najraje imam, ko se uležem na kavč in v miru pregledam Instagram ter vidim kaj še drugi objavljajo. Obenem pregledam revije in druge bloge. In tako smo spet pri blogu (smeh). Vse poti se vračajo tja. O stvareh, ki niso prioritetne, nimam časa razmišljati.

naslovna

Kaj je tvoj nasvet za vse blogerke, ki začenjajo?

Da najdeš ravnotežje med tem, da si nekaj posebnega in širšim ciljnim bralstvom. Meni je všeč, da malce izstopam, ne preveč, in da sem zvesta sama sebi.

Foto: Enja Brelih


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam