fbpx

Amal Clooney: Ne bom pustila službe in se naučila kuhati!

Odnosi, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Georgova briljantna, noro seksi in mednarodno uspešna odvetnica ima samo dve napaki … ki pa ga niti najmanj ne motita.

Lepa odvetnica je že nekaj let ena največja stilskih ikon in to bi bila tudi brez pomoči priimka Clooney, kajti lepa in nadvse pametna Amal je žena Georgea Clooneyja, ki je bil do usodnega srečanja z njo zaprisežen samec, tako da so mnogi ugibali ne le to, ali bo hollywoodskega zvezdnika katera še spravila pred oltar, pač pa so strupeni jeziki že natolcevali, da je gej, ki najbolj uživa v razgledu na itaijansko jezero Como iz svoje razkošne vile v družbi lepotic, za katere se je šušljalo, da so bile ‘plačane spremljevalke’, ki naj bi prikrile igralčevo spolno orientacijo.

Ne bi se mogli bolj zmotiti! George C. je moški od glave do pet in še kje vmes. Le da se za razliko od mnogih slavnih in manj slavnih moških ni želel prepustiti paniki, niti se ni želel ustaliti s približkom ideala svoje ženske, pač pa je potrpežljivo čakal, da mu je Usoda na pot pripeljala tisto Eno in Edino, ob kateri so mu takoj zazvonili vsi poročni zvonovi!

Temu se pravi biti iskren do sebe in ne pristati na kaj manj od boljšega, česar smo posebej krive ženske. Vsaka čast, George! Kdor čaka, dočaka Amal Alammudin, prelepo, bojevito, ognjevito in nadvse pametno odvetnico, ki se ukvarja z zaščito človekovih pravic na najvišji ravni oziroma v najbolj relevantnih svetovnih organizacijah.

George se je, čeprav je slovel kot ženskar in je bil vajen ‘vsega hudega’, ob prvem srečanju z njo gotovo vprašal, ali je možno, da taka popolna ženska sploh obstaja. Stavimo, da se je šel uščipnit! In seveda, na vsak način je hotel, da bi postala njegova, le nekajmesečno snubljenje pa sta okronala s poroko! Še en znak, da če moški ve, kaj hoče, mu nobena ovira ne stoji na poti, ki je ne bi z lahkoto in zagreto premagal!

Čeprav je Amal sedaj kot Clooneyeva žena ves čas pod drobnogledom medijev, je ostala taka, kot je bila. Tudi elegantno oblačila se je že prej, saj ima izjemen modni okus. Rodila se je v Bejrutu, leta 1978, ki je bil tedaj v državljanski vojni. Imela je dve leti, ko so iz Bejruta zbežali z očetom, ki je bil profesor na ameriški univerzi in materjo novinarko v London.

Slovela je kot ena najboljših študentk, magsitrirala na NY pravni univezi, isto leto opravila pravosodni izpit in postala članica ameriške odvetniške zbornice, kjer se je kot strokovnjakinja specializirala za mednarodno pravo in človekove pravice. Čez nekaj let se je z Manhattna vrnila v London, dobila je delo v prestižni odvetniški pisarni Doughty Street Chambers, ki slovi po ukvarjanju s človekovimi pravicami in Amal je takoj sprejela nekaj mednarodno odmevnih primerov.

Amal je prava zvezda pravniškega sveta, kot je njen mož zvezda filmskega, a to ne pomeni, da je sedaj kot  ‘gospa Clooney’ pripravljena lenariti, preurejati enega od treh domov in se dolgočasiti ali zabavati s plastičnimi operacijami. Svoje delo obožuje. Lahko bi dobila celo bolje plačane službe, ampak ona hoče početi to, v čemer se počuti najbolj suverena. Kariera ji ogromno pomeni. Zaradi primerov, ki jih prevzema proti ISIS-u, dobiva celo grožnje s smrtjo, ki je niti najmanj ne ganejo.

Svoj status javne in znane osebe zna Amal šarmantno in s pridom uporabiti v svojo korist, a nikoli z vehemenco ali pa da bi dajala občutek, da se ima za nekoga več. Ostala je nadvse prizemljena. Dela kar dela in to počne vražje dobro. Ni čudno, da je George tudi nad to njeno platjo, trmo in ambicioznostjo neskončno fasciniran.

“Izjemna oseba je, nadvse skrbna in ljubeča. Obenem je eden najpametnejših ljudi, kar sem jih kdaj spoznal in fantastičen smisel za humor ima,” je razneženo ter ponosno naštel George Clooney.  Z njo lahko govori o prav vsem in je do nje enako skrben. Igralec in odvetnica delita tri domove: v Los Angelesu, v Italiji in Veliki Britaniji. Čeprav imata oba ogromno dela, jima uspeva, da med njunim zadnjim in naslednjim srečanjem mine največ teden dni.

Njuna ljubezen je bila okronana v Benetkah, kmalu zatem pa so se ugledni modni časopisi skorajda tepli, kdo bo objavil več fotografij vedno zares okusno oblečene Amal. George se čudi, kajti ne razume, da tako zaposlena ženska s tako natlačenim urnikom zraven najde še čas, da si nakopiči vso tisto čudovito garderobo in modne dodatke.

Amalin edini minus je kuhanje: kuhati ne zna, prav tako pa se tega ne namerava naučiti, je povsem diektno oznanila kar Georgeovi mami, ko so sedeli v prijetni newyorški restavraciji. Kaj je tašča rekla na to, sicer ne vemo. Amal pa je dodala: “Kuhati resda ne znam, zato pa odlično obvladam umetnost izbire odlične restavracije!”

Georgeu je vse prav: njegov posebna in pametna ter karierno uspešna Amal ima navsezadnje samo dve ‘pomanjkljivosti’: kariere ne namerava nikoli opustiti, kuhanja pa se tudi noče naučiti. Oboje ji z lahkoto spregleda…

 

Foto: Vanity Fair, PopSugar, Man Repeller, People, AOL, Politicallore, The Independent


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam