fbpx

Ambient Ljubljana že odprl svoja vrata

Dekor, PR novica

V dvorani Avla bo na ogled razstava Oblikovalska ikona – fotelj REX oblikovalca Nika Kralja.

Ambient Ljubljana je letos že odprl svoja vrata na Gospodarskem razstavišču. 158 podjetij iz 17 držav razstavlja notranjo opremo, dodatke za dom, talne obloge, klimatizacijo in ogrevalno tehniko, stavbno pohištvo, montažne hiše idr. vse do nedelje, 22. novembra. Novost letošnjega sejma sta brezplačno arhitekturno svetovanje za obiskovalce Top arhitekt ter Posebni gost Ambienta – tokrat je to skupina mladih pod imenom Brands of Friends: prijatelji svežih in inovativnih oblikovalskih zgodb iz Slovenije.

Tudi letos so na ogled razstave, predstavljata se italijansko oblikovanje ter poljsko industrijsko oblikovanje. Sejem dopolnjujejo še okrogla miza, predavanja in svetovanja Gradbenega inštituta ZRMK idr. Organizator je v želji, da bi spodbudil obisk sejma, pripravil ugodnosti pri nakupu vstopnic.

635830257333108536_ambient_utrinki

Top ideje in Top arhitekt
Na šesti borzi in razstavi Top ideje se letos predstavlja prek 30 mladih arhitektov in oblikovalcev. Gospodarsko razstavišče jim omogoča javno predstavitev kupcem, tj. obiskovalcem, pa tudi predstavnikom gospodarstva – podjetij iz pohištvene panoge ter tako odpira priložnosti, kako oblikovanje približati javnosti.

Dodana vrednost letošnjega sejma je 30-minutno brezplačno svetovanje za obiskovalce Top arhitekt, ki poteka od torka do sobote od 11.00 do 19.00 ure, v nedeljo pa od 11.00 do 16.00 ure. Svetovalci večinoma prihajajo iz vrst projekta Top ideje:  iz studia TRIpike (Tadej Podakar, Luka Fabjan, Urša Križman), studia 3S design (Kaja in Lana Strle), kreativne skupine Ropot (Tina Semolič, Rok Avsec), M ateljeja (Matic Treven) in ekipe Celovito (Jure Judež, Ajda Kolenbrand). Zainteresirani so vabljeni, da si na spletni strani sejma v naprej zagotovijo svoj termin.  Nekaj terminov pa bo na voljo tudi za obiskovalce sejma, ki se niso uspeli v naprej prijaviti.

Posebni gost Ambienta
V luči mladih, inovativnih in svežih ustvarjalnih potencialov iz Slovenije pa je tudi druga novost 26. sejma Ambient. Kot Posebni gost sejma se predstavlja trgovina slovenskega oblikovanja Brands of Friends, v kateri sodelujeta oblikovalski studio Desnahemisfera (industrijska oblikovalca Dejan Kos, Klemen Smrtnik, arhitekt Damir Islamovič) ter skupina Wood Stock (živilski tehnik Jaka Jančič, ekonomist Nejc Leskovar, optik tehnik Tamara Jančič). Na njihovem prodajno-razstavnem prostoru bodo naprodaaj izdelki več kot 30 slovenskih vrhunskih blagovnih znamk. Pripravili bodo promocijo lesenih očal Wood Stock, testiranje longboardov ter delavnico, na kateri si bodo obiskovalci lahko zbrusili svoj leseni prstan. V četrtek, 19. novembra, pa v večernih urah pripravljajo networking.

Razstave
Prodajno-razstavna je tudi umetniška tržnica ARTish, ki letos prvič sodeluje na sejmu. Z dodatki za dom se na njej predstavlja šest ustvarjalcev. V dvorani Avla bo na ogled razstava Oblikovalska ikona – fotelj REX oblikovalca Nika Kralja, ki jo je pripravilo Društvo oblikovalcev Slovenije. Poleg razstave TOP 5 nagrajencev sejma Ambient ter Top idej sta na ogled še dve pomembni razstavi. Na razstavi INDEX – Industrial Design Examples from Poland se predstavlja 30 izdelkov sodobnega industrijskega oblikovanja iz Poljske po letu 2010. Italijanska agencija za gospodarsko promocijo z oddelka veleposlaništva Italije sodeluje že tretjič zapored z okroglo mizo in razstavo Made in Italy, na kateri se v preddverju dvorane Kupola in v dvorani Kocka predstavlja italijansko oblikovanje z nekaterimi uglednimi blagovnimi znamkami.
Ambient_Ljubljana_utrinki (60)

 

Ugodnosti za obiskovalce

30-minutno brezplačno svetovanje
Sejemski popusti razstavljavcev
Happy Hour vstopnica 5 evrov vsak dan od 12.00 do 16.00 ure

Odpiralni čas
od torka do sobote: od 10.00 do 20.00 ure
nedelja: od 10.00 do 18.00 ure

Več o sejmu: http://www.pohistveni-sejem.si/


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam