fbpx

Anja: Ali so balerinke res ubijalke strasti?

Blog

Včeraj smo z družbo sedeli v kavarni in se pogovarjali o nepomembnih temah, ko so mimo nas prikorakala tri dekleta v poznih dvajsetih, obuta v balerinke. Moj znanec, moški v najboljših letih, je opazoval njihov mimohod in izrekel stavka, ki mi še danes odmevata v ušesih. »Balerinke bi bilo treba zakonsko prepovedati, saj ženske v […]

Vir: Google

Vir: Google

Včeraj smo z družbo sedeli v kavarni in se pogovarjali o nepomembnih temah, ko so mimo nas prikorakala tri dekleta v poznih dvajsetih, obuta v balerinke. Moj znanec, moški v najboljših letih, je opazoval njihov mimohod in izrekel stavka, ki mi še danes odmevata v ušesih. »Balerinke bi bilo treba zakonsko prepovedati, saj ženske v njih niti najmanj ne zgledajo seksi. Ubijejo ti vso strast.«

Moški del družbe je seveda vneto prikimaval, s prijateljico pa sva se samo spogledali in si mislili svoje. V mojih novih rdečih Todskah, ki sem jih pred kratkim kupila v Parizu, se zdim sama sebi hudo seksi, ne glede, ali jih kombiniram na obleko ali pa na oprijete kavbojke…pa še udobne so. Iskreno povedano, meni se zdijo moški v oblekah, srajcah, zapetih do vratu in z ozko kravato hudo privlačni in mogoče bi lahko prepovedali tudi nošenje ohlapnih T-shirt majic, hlač z ogromnimi žepi in še teniske povrhu, ker to v meni ubije vso strast.

Pred 14 dnevi sem bila v Parizu in opazovala parižanke, ki slovijo po eleganci in ženstvenem oblačenju. Več kot 90 odstotkov jih je imela obute balerinke in niti eni jih je bi zakonsko prepovedala. Pravzaprav so me navdihnile, da sem kupila še dva para, čeprav niti sama ne vem več, kam naj pospravim vse svoje čevlje.
Če pogledamo še malce v zgodovino…eno izmed največjih seks bomb Brigitte Bardot nisi skoraj nikoli videl v visokih petkah, prav tako tudi dveh div, ki sta sloveli po eleganci, Jackie Onassis in Audrey Hepburn, ne. Vse tri so postavile balerinke na pediestal večno modnih obuval, ki mu sledijo še današnje generacije. Na zadnjem pariškem tednu mode se je ljubljenka modnih oblikovalcev, Karlie Kloss pojavila v udobnem obuvalu in požela nešteto pohval modnih kritikov.

Moje vprašanje je, ali moramo res ženske postaviti moška videnja in občutke pred naše udobje, saj sem prepričana, da v nasprotno smer ne bi šlo? Večina moških se nikoli ne bi odpovedali svojemu udobju, da bi se zdeli ženskam poželenja vredni. Zato tudi z velikim aplavzom pozdravljam letošnji trend…balerinke. Ja, nosila jih bom, zato ker so všeč meni in naj vam zaupam še nekaj: tudi mojemu moškemu so všeč in pravi, da mu podžiga strast tisto, kar stoji v balerinkah. Dragi moj znanec, sovražnik balerink, tudi meni tvoji čevlji niso prav nič všeč, pa jih sodno ne bom preganjala.

Anja Cajhen

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam