fbpx

Anti-age: Kolikokrat na teden potrebujemo seks, da upočasnimo staranje?

Odnosi

Znanost je potrdila, da imamo čisto upravičen razlog, da gremo v akcijo!

Seks ni dober samo zaradi zviševanja rodnosti, povezanosti s partnerjem ali zabave, ampak je še veliko več. Seks lahko izboljša zdravje, saj je odličen način za lajšanje stresa, izboljšanje spanca, znižanje krvnega tlaka in krepitve imunosti. In to še ni vse, saj raziskave kažejo, da seks lahko podaljša tudi življenje.

Da, prav ste prebrali! Le kako pogosto pa ga moramo izvajati?

Raziskovalci na univerzi v Kaliforniji so raziskovali spolna življenja 129 mater, ki so bile v zvezah. Dame so morale vsak dan pošiljati poročila, v katerih so zapisale, kako so bile zadovoljne s partnerji in kako pogosto so bile intimne s partnerji. Raziskovalci so jim vzeli tudi vzorce krvi za analizo kazalnikov staranja.

Ko so primerjali poročila z izvidi krvi, so našli zanimiv vzorec. Raziskava je pokazala, da so matere, ki so bile v enem tednu intimne s partnerji, so imele bolje ščitnike DNK-ja, ki določajo življenjsko dobo celic, kot tiste, ki s partnerjem niso bile intimne.

Torej, seks enkrat na teden podaljša življenje!

Poleg tega, da vam posteljne aktivnosti omogočajo, da dlje časa ostajate mladi, vam pomagajo tudi pri ohranjanju srečnega razmerja. Raziskava je tudi pokazala, da tisti, ki so bili intimni večkrat na teden, niso nič bolj srečni od tistih, ki so se akcije lotili enkrat tedensko.

»Ugotovili smo, da je le pomembno ohranjati spolne odnose s partnerjem, vendar ni nujno, da je to vsakodnevno,«

je povedala vodja raziskav Amy Muise.

Tako je seks vsaj enkrat na teden idealna rešitev za upočasnitev staranja in pomoč pri ohranjanju zdravja ter partnerskih odnosov, čeprav verjetno tudi od viška ne boli glava …

Foto: Guy Aroch za Vanity Fair Italija


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam