fbpx

Balenciagine ‘crocsice’ s platformo razprodane pred prihodom v trgovine!

Moda, Novice, Prva stran, Zanimivosti

Kljub zasoljeni ceni 850 dolarjev je bila ta obutev razprodana v nekaj pičlih urah!

V svetu mode velja Balenciaga za nadvse ugledno znamko in ustvarjalko trendov. Kar njeni oblikovalci naredijo in postavijo na pisto, potem pa še v izbrane butike po svetu, je zato vedno predmet velikega zanimanja med modnimi navdušenci in sledilci smernic.

A ko je francoska modna hiša predstavila na svoji pisti kolekcijo za pomlad-poletje 2018, so vsi onemeli. Ne zaradi oblačil, ampak zaradi obutve, ki je pospremila modno revijo. Na njej je Balenciaga namreč predstavila svojo verzijo znanih ‘crocs’ sandal, le da so jim dodali visoko platformo, že od daleč opazen logotip Balenciage (po vzoru sedaj tako popularne logomanije) in še številne ‘okraske’, kot da model ni že sam po sebi dovolj kričeč.

Strahotno neestetski – po domače rečeno grdi – čevlji za prosti čas ali kamorkoli že si jih je zamislila Balenciaga, so na spletnih forumih in družbenih omrežjih doživeli nadvse buren odziv javnosti, marsikdo se je spraševal, kdo za milega boga bi želel tako grozoto sploh dati nase, Balenciaga gor ali dol.

Podobno diskusijo je sprožil že znani modni oblikovalec Christopher Kane, prvi, ki je ‘crocs’ gumijaste sandale za plažo vključil v svojo pret-a-porter oziroma ‘ready to wear’ kolekcijo. Toda iz neuglednega kosa obutve je šele Balenciaga oziroma njen glavni modni oblikovalec Demna Gvasalia uspel narediti ‘it obutev’ oziroma kulten modni dodatek!

Demna Gvasalia, modni oblikovalec pri Balenciagi, ki se spozna na ‘estetiko grdega’

Kako to vemo? Preprosto: to dokazuje dejstvo, da so bile Balenciagine ‘crocs’ platforme (v višino merijo deset centimetrov) pod imenom Foam razprodane v le nekaj urah na spletni strani, še preden bi se redna prodaja v izbranih trgovinah sploh lahko začela!

Sedaj že kultni model športne obutve Triple S modne hiše Balenciaga

Očitno se vse, česar se spomni Demna, v rekordnem času prelevi v kulten modni kos, tudi, če je še tako nenavaden (denimo rdeče pajkice iz spandex tkanine, ki so hkrati škornji, ‘hibridne’ obleke, križane s športnim kapucarjem, trapez torba in copati Triple S so le nekateri od ‘it’ kosov, ki jih je Gvasalia ustvaril za Balenciago).

Balenciaga Foam ‘crocsice’ s platformo so bile kupcem dostopne od 1. februarja naprej po ceni 850 USD in sicer je predprodaja potekala samo na spletni strani newyorške veleblagovnice Barneys. Dizajnerske ‘crocsice’, ki jih je ustvaril Demna Gvasalia, so bile kljub predhodnim kritikam, da tako grdih čevljev še nismo videli, razprodane v pičlih nekaj urah!

 

Foto: HighSnobiety, Instagram, Refinery29, Glamour Lifestyles, YouTube

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam