Barbie obtožena promoviranja homoseksualnosti

19. avgust 2023

Barbie obtožena promoviranja homoseksualnosti

19. avgust 2023
Foto: Profimedia

Barbie obtožena promoviranja homoseksualnosti

19. avgust 2023

Barbie, film, ki je nedavno obnorel cel svet, so zaradi domnevne promocije homoseksualnosti prepovedali v treh državah, medtem ko se drugod že šušlja o nadaljevanju.

Opevano Barbie, enega najuspešnejših filmov vseh časov, so v tretjem tednu predvajanja v Alžiriji prepovedali. Neimenovani uradni vir je za Reuters dejal, da “spodbuja homoseksualnost in druge zahodne deviacije, ki niso v skladu z verskimi in kulturnimi prepričanji Alžirije”.

Ministrstvo za kulturo in umetnost Alžirije je pozvalo kinodvorane, ki so predvajale Barbie, k takojšnji odstranitvi filma s sporedov, po poročanju lokalne strani te severnoafriške države pa je bila Barbie prepovedana zaradi moralnega škodovanja.

Foto: Profimedia

Tudi Libanon in Kuvajt sta pred kratkim prepovedala to filmsko uspešnico. Mohammad Mortada, libanonski minister za kulturo, je izjavil, da Barbie spodbuja homoseksualnost, spolno preobrazbo in perverznost, hkrati pa poziva k zavračanju patriarhata in zasmehuje vlogo matere.

Tudi Združeni arabski emirati in Savdska Arabija naj bi razmišljali o prepovedi Barbie, a se je film še nedavno predvajal v obeh državah.

Foto: Profimedia

Prepoved že pred predvajanjem filma

Film Barbie je bil v Vietnamu prepovedan že pred premiero, saj so vietnamske oblasti poudarile, da območje v Južnokitajskem morju, ki si ga lastita tako Kitajska kot tudi Vietnam, filmska uspešnica označuje kot kitajsko.

Šušlja se že o nadaljevanju

Ker je Barbie s svojim ogromnim uspehom podrla številne filmske rekorde in v le nekaj tednih zaslužila milijardo ameriških dolarjev, se v Hollywoodu že govori o filmskem nadaljevanju. Vir je za The Sun povedal, da so se že začeli pogovori o snemanju nadaljevanja, a za konkretne podrobnosti je še zelo zgodaj.

Foto: Profimedia

Nad idejo je navdušena tudi režiserka Greta Gerwig, ki je izjavila, da je pripravljena na nadaljevanje in da se želi vrniti v Barbie deželo.

Nekoliko previdnejša je bila glavna zvezda filma Margot Robbie, ki je dejala, da je razmišljanje o nadaljevanju med snemanjem prvega filma past, v katero se lahko ujameš, medtem ko je Ryan Gosling izjavil, da bi z Greto in Margot posnel katerikoli film.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic