fbpx

Baretka je modni dodatek, ki ga boste potrebovale to jesen!

Izpostavljeno, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Novice, slider, trend, Ženska moda

Že imate baretko? Ta modni ‘it kos’ je kraljeval že v preteklosti, velike modne hiše in trendseterke pa so ga zdaj obudile nazaj!

V naše garderobne omare (in kajpak na naše glave) se vrača že nekoliko pozabljen modni dodatek za hladnejše dni – to pokrivalo je slavna in nepozabna baretka. Tako zelo šik, tako zelo damska in res pisana na kožo vsem, ki obožujejo ležeren modni slog, kot ga ima kakšna lepa Parižanka!

Prav nobenega dvoma ni, da bo to pokrivalo ‘it kos’ nove jesensko-zimske sezone! Baretke namreč videvamo povsod, bile so v kar se da veliki meri prisotne na modnih revijah znanih znamk na spomladanskih tednih mode, še bolj pa je zgovorno dejstvo, da so modne blogerke, navdušenke, trendseterji in ‘it dekleta’ začela množično objavljati svoje fotografije z outfiti, na katerih ne manjka baretka!

To vsestransko prikupno pokrivalo z umetniškim pridihom smo najprej opazili na predstavitvi modnih smernic za jesen-zimo 2017/18 na modni reviji hiše Dior in sicer v variaciji iz črnega usnja, kakršna je tudi najbolj šik. Dior pa ni bil edini, saj so baretke kraljevale še pri Gucciju, Armaniju in drugih znanih modnih znamkah.

baretke so vladale na reviji modne hiše Dior za jesen-zimo 2017/18

Novi trend se je očitno lepo prijel, kar dokazuje predvsem Instagram. Sodobne punce in modne blogerke so si tako nadele pokrivalo, ki so ga v preteklosti rade nosile že znane lepotice, umetnice in igralke, med njimi so bile denimo Marlene Dietrich, Edith Piaf, Audrey Hepburn in Faye Dunaway, baretko pa si je rada nadela tudi princesa Diana.

modno dekle Ajda Sitar (avtorica AJDAS blog) je prav uspešno usvojila nov trend

Lepota baretke je v tem, da se jo da nositi na več načinov. Lahko jo povlečemo naprej na čelo, zamaknemo na eno ali drugo stran (levo-desno) proti ušesu ali pa jo poveznemo preko glave tako, da jo v celoti prekrijemo ter se na ta način zavarujemo pred vetrom in nizkimi temperaturami… Seksi je videti, če nam izpod baretke uide kak nagajiv, spogledljiv koder las…

baretka Bershka

Prav tako ni nujno, da je baretka usnjena, kot so predlagale vodilne (in cenovno najdražje) sloveče modne hiše: nadvse trendovska je tudi v verziji iz blaga ali pletene mešanice z dodatkom volne, ki so jo predstavili mnogi nizkocenovniki za to jesen ter zimo in drugi high-street ponudniki. Da boste super modne, si izberite tako, na katero so našiti biseri.

Stradivarius, mešanica volne in našiti biseri

Stradivarius, baretka iz umetnega usnja

Baretko najpogosteje povezujemo s francosko modo; in tako se sodobne trendseterke te dni po vseh ulicah velikih metropol sprehajajo z najljubšimi baretkami na glavah ter se pri tem počutijo kot prave Parižanke, četudi tisti trenutek morda niso v Parizu.

baretka H&M

baretka z modnim cofkom znamke Bershka

Na fotografijah vam predstavljamo nekaj modelov znanih high-street ponudnikov in razne modne stylinge z baretkami, ki so nam še posebej všeč v teh jesenskih dneh.

 

 

Foto: Whitney’s Wonderland, Etsy, Pinterest, Yahoo, FrenchyStyle, Bloglovin, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam