fbpx

Beauty trend: Lifting obraza brez kirurškega noža

Izbor urednice, Lepota, Novice

Pred leti je filmska zvezdnica in lifestyle gurujka Gwyneth Paltrow polnila naslovnice zaradi podpiranja takrat še neznanega lepotnega posega, liftinga z nitkami, nad katerim so mnogi izražali svoje dvome in nejevero, danes pa je nekirurški lifting z nitkami eden izmed najbolj priljubljenih neinvazivnih lepotnih posegov na svetu in tudi pri nas.

Kakšne so prednosti, kako poteka sam postopek, kakšen je čas okrevanja in koliko časa so vidni učinki? S temi vprašanji smo se odpravili v Estetsko kliniko Medved Višnjar, kjer sta nam kirurška specialista dr. med Nevio Medved in dr.med Igor Višnjar, trenutno najbolj »vroč« lepotni poseg predstavila od blizu.

Dr. med. Nevio Medved
Dr. med. Igor Višnjar

Postopek liftinga z nitkami je najbolj primeren za ženke in moške med 30. in 50. letom, ki si želijo mladosten videz brez kirurškega posega ter dolgotrajnega okrevanja. Sam učinek liftinga z nitkami traja tudi do dveh let, nato pa se dodajajo le manjše količine niti, prav tako pa je za samo ohranjevanje mladostnega videza potrebno precej manj drugih pomlajevalnih metod, kot so kemični pilingi in polnila.

Dr. med. Nevio Medved in dr. med. Igor Višnjar sta poudarila dva poglavitna učinka: takojšni učinek povešenih in uvelih tkiv ter biološki in biostimulativni učinek.

Postopek je skoraj neboleč ter poteka v lokalni anesteziji. S pomočjo tope in votle igle se pod kožo vstavi resorbilno nit, ki ima na začetku ter koncu drobne kaveljčke, ki se ujamejo v tkivo in z zategom dosežejo, da dvignejo spuščeno strukturo obraza, ki nastaja s staranjem.

Nitke so iz materiala, ki spodbuja tvorbo kolagena in se po določenem času (do 2 let) popolnoma razgradijo, vendar je mladostni videz, zaradi novo nastalega kolagena, viden tudi po razgraditvi nitk.

Na mestu, kjer se nitke vstavijo, se začnejo kopičiti celice, ki nastanejo pri celjenju tkiv, zato telo spodbujajo pri celjenju, tako da tam nastane nov kolagen in elastin, zaradi česar je naša koža videti napeta in sveža.

Poseg traja okrog pol ure, čisto odvisno od števila uporabljenih nitk. Pred samim posegom se opravi temeljit posvet ter pregled obrazne strukture, hkrati pa vam strokovnjak pojasni, kakšen rezultat lahko pričakujete. Samo okrevanje je zelo hitro, možne so sicer minimalne podplutbe, ki pa čez dan ali dva izginejo.

Prednosti liftinga z nitkami:

  • Nekirurški in minimalno invazivni lifting obrazaPostopek traja okoli 30 minut
  • Rezultat je viden takoj
  • Popolnoma naraven videz
  • Hitro okrevanje
  • Popolnoma razgradljivost materiala
  • Postopno vračanje lastnega kolagena, ki se skozi leta zmanjšuje

Da pa je rezultat res naraven in postopek sam varen, je nujno, da poseg opravi strokovnjak, saj so v nasprotnem primeru rezultati lahko vse prej kot lepi in učinkoviti.

Za več informacij o nekirurškem liftingu z nitkami (ali katerem koli drugem) lepotnem posegu vas vabimo, da obiščete Estetsko kliniko Medved Višnjar v TPC Murgle, Cesta v Mestni log 55, ali pa jima zastavite vprašanje na forumu Estetska in platična kururgija.

Foto: Žiga Intihar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam