fbpx

‘Beauty’ trik s korektorjem, ki naredi ogromno razliko

Lepota, Obraz, Zanimivosti

Želimo si, da bi za ta trik prekrivanja nepravilnosti na obrazu vedele že zdavnaj. Le kdo bi si mislil, da kljub nabrani ‘kilometrini’ v ličenju še nismo vedele dovolj?

Ko se ozremo nazaj na vse napake v ličenju, ki smo jih do sedaj zagrešile, se lahko le še primemo za glavo. Slaba izbira pudra, ki je bil že od daleč barvno neusklajen z našo poltjo, pretiravanje s solarijem, odlašanje z uporabo vlažilne kreme… Lahko bi naštevali v nedogled.

Mnoge napake so nas že izučile, nekatere od njih pa še kar ponavljamo, predvsem zato, ker nas nihče ni naučil, kako delati prav, ko gre za prekrivanje nepravilnosti na obrazu. Ko gre za ‘korekturo’ polti, je namreč pomembno zlasti to, da izberemo pravilno teksturo korektorja, ki ga nanesemo na izbrana mesta.

Na primer: če želimo s korektorjem prekriti brazgotine, nastale po stiskanju mozoljev pred leti ali druge vrste brazgotin po nezgodah, je idealno, da izberemo kompakten, čvrst korektor gostejše teksture, ki ga najdemo v stiku ali v lončku.

Po drugi strani pa, kadar želimo prikriti videz podočnjakov, v poštev pride samo kremasti vlažilni korektor z gobico na palčki oziroma z aplikatorjem, ki ponuja srednje prekrivanje. Tak tip korektorja se ne bo nabiral v gubicah okoli oči in ni pretežek, obenem pa ponavadi ni matiran, zaradi lahkotne teksture ga lahko dodajate čez dan, če je to potrebno.

Enak tip korektorja, torej na palčko ali na gobico, uporabljajte tudi za področje okoli nosu in ustnic, saj so to ponavadi bolj izsušeni predeli obraza, ki bodo hvaležni za dodatno vlago – tako bo ličenje vaš videz naredilo mladostnejši, ne pa ga brez potrebe ‘obtežilo’.

D. S.

Foto: Instagram, Index.hr, Cosmopolitan, Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam