fbpx

Beyoncé ponovno presenetila z izdajo albuma!

Lifestyle, Novice, slider

Šestega po vrsti.

Zavita v skrivnost je Beyoncé včeraj izdala svoj šesti studijski album “Lemonade” po HBO-jevi premieri njenega enournega dokumentarca o glasbi.

Do včeraj nismo vedeli, ali gre za novi dokumentarni film, album ali kaj tretjega, ampak pevka je sledila svojemu lastnemu primeru iz leta 2013, ko je nepričakovano in brez kakršnih koli napovedi izdala svoj peti studijski album “Beyoncé” skupaj s serijo videospotov, zdaj pa je postregla z njegovim naslednikom – še en tako imenovani vizualni album, ki pripoveduje celotno zgodbo.

#LEMONADE premieres on 4.23 9ET | 6PT HBO

A video posted by Beyoncé (@beyonce) on

Pesem in video Formation, ki ga je izdala pred kratkim, je naznanila svetovno turnejo, ki se začne 27. aprila v Miamiju in konča 31. julija v Belgiji ter napovedala določeni premik v glasbenem slogu pevke. Teme so postale bolj temne, “Lemonade” pa se nadaljuje v tej smeri.

Album je ekskluzivno objavljan na platformi Tidal, ki ga ima v lasti njen mož Jay-Z. Za pretakanje glasbe je dostopen samo v tej obliki, celotna zgodba pa se zgleduje po konceptualni poti vsake ženske od samozavedanja in odraščanju do raziskovanja vprašanj rasizma, mizoginije, prevar in podobno. V skladbi “Don’t Hurt Yourself” celo citira Malcoma X:

“Oseba, ki se jo najmanj spoštuje v Ameriki, je temnopolta ženska. Najbolj nezaščitena ženska v Ameriki je temnopolta ženska.”

be

Album ima 12 pesmi, na njih se, kot posebni gostje sodelujejo The Weeknd, James Blake, Jack White in Kendrick Lamar. Kot producenti pa so se podpisali Just Blaze, Diplo in Ezra Koenig.

Foto: Instagram/ @beyonce


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam