Bi potovali v Hong Kong, če vam letalske karte podarijo?

06. februar 2023
Bi potovali v Hong Kong, če vam letalske karte podarijo?

Bi potovali v Hong Kong, če vam letalske karte podarijo?

06. februar 2023
Foto: Unsplash

Hong Kong si neznansko želi turistov, zato bodo podarili petsto tisoč letalskih kart.

Medtem ko so si številne svetovne destinacije po pandemiji že opomogle, Hong Kong še vedno doživlja veliko turistično krizo. V času koronavirusa je Hong Kong sledil strategiji Kitajske, ukrepe pa je sprostil veliko kasneje kot Singapur, Japonska in Tajvan.

Čeprav so meje s Kitajsko odprli januarja, v zadnjih mesecih pa tudi prenehali z obvezno hotelsko karanteno in PCR testi, je bilo turistov izredno malo. Leta 2022 je namreč število turistov predstavljalo zgolj en odstotek vseh turistov iz leta 2019. 

Foto: Unsplash

Zato odločili, da zaženejo novo turistično kampanjo, pri kateri bo mesto ponudilo petsto tisoč zastonj letalskih kart, izvršni vodja John Lee pa obljublja, da v Hong Kongu ne bo več izolacije in karantene. 

Hong Kong bo za letalske karte namenil dobrih 235 milijonov evrov, letalske karte treh letalskih ponudnikov pa bo mogoče dobiti prek nagradnih iger in žrebanj, akcij plačaj eno, dobiš dve in drugih promocijskih aktivnosti. 

Foto: Pexels

S kampanjo bodo začeli marca, trajala pa naj bi približno šest mesecev.

“Upamo, da bodo tisti, ki bodo dobili letalske karte, s seboj v mesto pripeljali dva ali tri sorodnike in prijatelje. Čeprav podarjamo petsto tisoč kart, verjamemo, da to lahko pomaga, da v Hong Kong pripeljemo več kot 1,5 milijona obiskovalcev,” pravi Fred Lam, vodja letalske varnosti v Hong Kongu.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic