fbpx

Bi prenočili v hiši iz čokolade, kot v pravljici o Janku in Metki?

Lifestyle, Novice

Ah, le kdo ne bi kar živel v hiši, narejeni iz slastne čokolade… Pomislite, ko vas napade želja po sladkem, morate samo odgrizniti kos pohištva ali strešne opeke. In ta hišica zares obstaja!

Otroške sanje iz pravljice Janko in Metka bratov Grimm so pred kratkim postale resničnost. Zamislite si jutranje prebujanje v sobi, polni čokolade. Te zanimive in okusne ideje se je domislil francoski slaščičar Jean-Luc Decluzeau, ki sicer slovi po svojih čokoladnih skulpturah.

Jean-Luc je izdelal hišico povsem dostojne velikosti za bivanje, meri nameč 18 kvadratnih metrov, v njej lahko prenočijo 4 osebe, za gradnjo pa je uporabil poldrugo tono čokolade. Vsaka podrobnost v hiši je prav tako izdelana iz čokolade, od sten in strehe, pa vse do kamina, stolov, nekaterih kosov pohištva… tudi ura, skodelice in knjige so seveda iz čokolade.

Enako velja za lestenec v hiši, ki je tudi narejen iz tega sladkega materiala. Na dvorišču pred hišo stoji ribnik iz bele čokolade, zraven pa so gredice čokoladnega cvetja. Mmmmm. Novica, da je velik del hiše užiten, prav tako pohištvo in drobni okraski, bo zagotovo marsikoga razveselila.

Tudi Jean-Luc Decluzeau, avtor te hiše, je navdušen nad svojim projektom in je povedal:

“Nikoli nisem niti pomislil, da bom kdaj dobil priložnost zgraditi čisto pravo tradicionalno hišico iz čokolade, v kateri bodo lahko sladkosnedneži prenočili!”

In kako je mogoče priti do te hišice za čokoholike? Predvsem je treba biti hiter. Rezervacija za najem hiše je namreč možna samo na nekaj izbranih datumov – 19. in 26. septembra ob 10. uri lahko rezervirate eno nočitev, ki bo potekala s 5. na 6. oktober. Cena nočitve je pravzaprav res nizka – samo 50 evrov.

Hiša kot iz sanj se nahaja znotraj steklene konstrukcije L’Orangerie Ephémère v vrtovih muzejskega kompleksa Cité de la Céramique, v Sèvresu, južnem predmestju Pariza. Upajmo, da tedaj ne bo visokih zunanjih temperatur, saj bi se sicer hišica iz čokolade stopila.

 

D. S.

Foto: Booking.com, Miss 7/24 Sata


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam