fbpx

Bi princesa Diana res lahko preživela usodno nesrečo?

Znani

V novi dokumentarni seriji o britanski kraljevi družini je novinar Jeremy Paxman pod drobnogled vzel kraljičine otroke Charlesa, Anne, Andrewa, Edwarda in njihove življenjske sopotnike.

Princesa Diana

Paxman v seriji ni “razgalil” le kraljičinih otrok, pač pa marsikaj razkril tudi o pokojni princesi Diani, med drugim naj bi se zelo slabo razumela s princeso Anno, saj se slednja ni strinjala z načinom, na katerega je Diana opravljala svoje kraljevske dolžnosti. Medtem ko je Anna dobrodelne dolžnosti vodila od doma, je Diana redno hodila na teren in se rokovala z bolniki okuženimi z virusom HIV, da bi jih na ta način destigmatizirala. 

Dianin najbližji uslužbenec, butler Paul Burrell je razkril, da se Diana po ločitvi prav tako ni razumela s svojo mamo, ki ji je očitala druženja z muslimanskimi moškimi. 

Podrobno pa je Paxman obdelal tudi odnos med princeso Diano in princem Charlesom. Kot je znano, se Diana ni mogla otresti misli, da je Camilla njenemu možu veliko več kot le prijateljica. Zaradi tega sta si bila zakonca pogosto v laseh, Charles naj bi svojemu prijatelju celo zaupal, da je imela pogosto izpade besa. 

V seriji Paxman med drugim še razkriva pričevanje patologa Richarda Shepherda, ki trdi, da bi Diana tragično prometno nesrečo, ki se je zgodila leta 1996, preživela, če bi se pripela z varnostnim pasom. “Najhujšemu bi ušla le z modrico ali zlomljeno roko,” trdi patolog. 

Foto: Getty images

Vir: zurnal24.si


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam