Bistro z rastlinsko hrano na Nazorjevi, ki navdušuje tudi mesojedce

07. oktober 2023

Bistro z rastlinsko hrano na Nazorjevi, ki navdušuje tudi mesojedce

07. oktober 2023

V Sloveniji ni lahko najti kotičkov z izključno rastlinsko prehrano, v katero lahko povabimo tudi svoje vsejede prijatelje. In ko po prvem obisku rečejo, da bi še prišli, potem vemo, da gre za dragoceno stvar.

Ljubljana ima že kar nekaj veganskih kotičkov, a pri vsakem nekaj pogrešam: naj bo to boljši (obiskovalcem prijaznejši) delovni čas, več prostora za posedanje in uživanje v hrani, postrežbo pri mizi, dostopnejše cene … Bistro Maha ima vse to. Končno. No, pustimo, da sem ga odkrila šele kako leto po odprtju, a važno, da sem ga, kajne?

Ta mini raj za vegane se zdi dragocen tudi zato, ker lahko vanj brez pomislekov povabiš vsejede prijatelje in veš, da bodo v njem uživali. In hoteli priti še kdaj!

Foto: Instagram @bistromaha

Bistro Maha se nahaja na Nazorjevi ulici 3, kjer je rahlo odmaknjen od hrupa in gostega turističnega vrveža. Med vikendi je zaprt, ob ponedeljkih je odprt med 12. in 15. uro, od torka do petka pa med 12. in 16. uro ter 18. in 21.30. Ob sobotah sprejemajo rezervacije za večje skupine.

Okusno in nasitno

Tako smo se neko popoldne v Maho odpravile veganka in dve ‘vsejedki’. Razsodba? Trikratno zadovoljstvo.

Naročile smo hokaido curry s čičeriko in rižem, lazanjo s solato in burger z veganskim ‘piščančjim’ polpetom in krompirčkom. Za začetek smo si razdelile skledo hišne gobove juhe, kosilo pa zaključile s čokoladno pito in posebno figovo sladico z veganskim maskarponejem.

Foto: Instagram @bistromaha
Foto: Instagram @bistromaha
Foto: Instagram @bistromaha

Vse jedi so bile bogate in zelo nasitne, celo toliko, da smo morale natakarja prositi, da nam je nekaj spakira za domov. Tako je bilo poskrbljeno tudi za večerjo.

Če bi morale jedi razvrstiti po okusu in kulinarični potešenosti, bi si sledile takole: hokaido curry s čičeriko dobi prvo mesto, burger drugo, lazanja pa tretje.

v Bistroju Maha sicer redno pripravljajo res dobre veganske burgerje in smo jih pred časom že ocenili v našem članku Našli smo najboljše veganske burgerje v Ljubljani.

Foto: Instagram @bistromaha

In cene? Zelo sprejemljive. Samostojna glavna jed stane 11 evrov, meni za kosilo (glavna jed + juha ali sladica) pa 13 evrov. Cene posameznih sladic so različne, mi smo za figovo sladico z veganskim maskarponejem, prelito z javorjevim sirupom, odšteli 8 evrov.

Foto: Instagram @bistromaha
Foto: Instagram @bistromaha

Všeč je tudi turistom

Bistro Maha ima na popotniškem portalu TripAdvisor zelo dobre ocene: 4,5 zvezdic od 5, pri čemer večina hvali izgled njihove hrane kot tudi okus, navdušeni pa so tudi nad vzdušjem v restavraciji in osebjem. Enako oceno (4,5 od 5) najdemo pod Google reviews.

Kaj pa pravijo na platformi Happy Cow, kjer zbirajo ocene veganskih in vegeterijanskih restvaracij po svetu? Tudi tam vlada enako navdušenje. Uporabniki platfome Bistro Maha hvalijo z besedami “čudovito”, “popolno” in “božansko”.

Foto: Matic Bajželj

Seveda smo na vseh treh platformah našli tudi negativne komentarje, pri čemer pa nas je prijetno presenetilo, da osebje Mahe odgovori skoraj vsakemu – se mu opraviči za slabo izkušnjo in jih povabi na ponoven obisk. Pohvalno.

Ta objava ni plačana ali kako drugače sponzorirana. Gre za kulinarično izkušnjo novinark portala Style.Over.Net, ki se lahko povsem razlikuje od izkušnje nekoga drugega.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic