fbpx

Blogdekle: Sara Zavernik

Blogintervju, Instaintervju, Zanimivosti

Blogdekle meseca maja je prikupna Sara Zavernik, ki prihaja iz Maribora. Trenutno je študentka, svoj prosti čas pa posveča odbojki, fitnesu, blogu in modi na splošno. V zadnjem času je pisanje bloga postala njena prioriteta. Ljubezen do moje verjetno izvira že od malega, ko je mami kdaj pa kdaj izmaknila kakšno šminko in petke iz […]

blogdekle sarazavernik

blogdekle sarazavernikBlogdekle meseca maja je prikupna Sara Zavernik, ki prihaja iz Maribora. Trenutno je študentka, svoj prosti čas pa posveča odbojki, fitnesu, blogu in modi na splošno. V zadnjem času je pisanje bloga postala njena prioriteta. Ljubezen do moje verjetno izvira že od malega, ko je mami kdaj pa kdaj izmaknila kakšno šminko in petke iz omare. Nekje od 7. leta naprej je hodila v manekensko šolo in to je trajalo tja do 15.-ega leta.

Umetniški tip je že od rojstva. Rada riše, piše, piše pesmi, slika in na splošno ustvarja. To je nekaj, kar jo sprosti in res pozabi na vse tegobe in prav je tako, da ima vsak v življenju nekaj takega. V njenem blogu pa je združeno vse to, njena želja po ustvarjanju, bolje rečeno pisanju, osebnem stilu in modi. Poleg tega trenira tudi odbojko že od začetek osnovne šole – še ena ljubezen, ki z leti ni usahnila.

Od kod navdušenje za pisanje bloga?
“Začela sem pisati iz čisto preprostega razloga, ker sem želela nek prostor zase, kjer bom lahko izrazila svojo strast in ljubezen do mode. Navdušenje pa definitivno izhaja iz branja vseh blogov in vsake proste minute posvečene modi in izpopolnjevanju mojega osebnega stila.”

Kaj počneš, ko ne pišeš bloga?
“Ko ne pišem bloga se ukvarjam z odbojko, predvsem pa nenehnem izpopolnjevanju in izobraževanju o svetu mode in s vsem povezanim z njo.”

Kaj ti pomeni moda in katera je tvoja prva asociacija na besedo moda?
“Moda mi je svet v katerem se počutim, kot doma. Nekako svet v katerem sem našla sebe in kateri mi daje vsakodnevno zadovoljstvo. Ob besedi moda pomislim na različne stajlinge, ljudi, dizajnerje,… Lahko bi naštevala v nedogled, ampak definitivno je prva misel street style, ki se je v zadnjih letih prelevil v vodilno silo v svetu mode.”

Tvoj najljubši modni citat oz. quote?
“Style is very personal. It has nothing to do with fashion. Fashion is over quickly. Style is forever. – Ralph Lauren.”

Zakaj je tvoj blog tako poseben?
“Hmmm.. V bistvu mislim, da je vsak blog poseben, ker gre za različne ljudi, stile, karakterje, mnenja,.. In nekako moj blog je poseben, ker ne vsiljujem svojega mnenja in prepričanja drugim, ampak samo delim z drugimi zakaj jaz tako mislim in kakšno mnenje imam o vsem. Nikoli pa ne sodim drugih ljudi, ker menim, da smo vsi unikatni in vsak zasije v svojem blišču in v svoji unikatnosti. Prav zaprav sem navdušena, kako lahko imamo različne poglede na eno in isto stvar.”

Ali razmišljaš tudi o snemanju makeup ali podobnih lepotnih tutorialov?
“Zaenkrat še res ne premišljujem in nikoli si nisem bila blizu z make upom, ker ga niti sama ne uporabljam veliko. Po navadi uporabim dva do tri kozmetične izdelka in to je to zame. Nisem niti nek talent za make up in niti nimam želje biti. Vseeno menim, da punce izgledamo najlepše brez ali res s kar se da malo make upa.”

Kolikokrat se preoblečeš, preden se odločiš kaj boš res oblekla tisti dan?
“Mislim, da bi lahko rekla, da se povprečno preoblečem nekje tri krat, preden najdem tisti pravi outfit, ki ustreza mojemu počutju tisti dan.”

blogsara1a

Kako dojemaš oblačila in kje jih ponavadi kupuješ? Katera je tvoja najljubša trgovina?
“Oblačila so tisti basic bi lahko rekli za vsak outfit. Na njihovi podlagi kasneje izbiram dodatke, pokrivala, čevlje,.. Definitivno je največ oblačil iz Zare, ampak se vedno več poslužujem spletnega nakupovanja. Najljubša trgovina je Asos, Missguided in Boohoo.”

Kje si opravila svoj zadnji nakup? Kaj si kupila?
“Zadnji nakup sem opravila na spletni strani Boohoo. Kupila sem neke basic majče, playsuit in oblekce.”

Kje oz. kako izbereš lokacije za slikanje?
“Lokacijo za slikanje po navadi izberem glede na barve outfita in trenutne inspiracije.”

Katere domače blogerke/bloge spremljaš?
“Spremljam Attitude by BSR, Ajda Sitar, Agnes Krown, Streetchatella,..”

Katere tuje modne blogerke/bloge spremljaš?
“Definitvno spremljam tuje blogerke bolj, kot naše. Attitude by BSR štejem, kot tujo in slovensko blogerko. Med tujimi blogerkami mislim, da težko potegnem neko črto, ker jih spremljam res ogromno. The blond salad, Zorannah, Kenzas, Ohhcouture, Serialklother, Elin Kling, Maja Wyh, Olivia Palermo, Paris Grenoble, Lovely Pepe, Tuula Vintage, Carlaest, Margaret Zhang, Brooklyn Blonde,.. Mislim, da temu seznamu sledi še več, kot polovica blogov, ki jih spremljam skoraj vsak dan.”

Tvoja najljubša barva?
“Moja najljubša barva je oranžna!!”

Tvoj zaščitni znak?
“Moj zaščitni znak so definitivno pokrivala. Od turbanov, klobukov,.. Vse skupaj doda vsakemu outfitu neko piko na i, ob enem pa najbolj predstavlja mene.”

blogsara2

Tvoja najljubša modna ikona?
“Med vsemi ljudmi v modem svetu sta definitvno Olivia Palermo in Rachel Zoe.”

Kaj imaš oblečeno ta trenutek?
“Ripped jeans, bela T-shirt, olivno zelena over size srajca in tigraste “loafer” čevlje.”

Kakšna je po tvojem mnenju vloga modnih blogerk?
“Modne blogerke so tiste, v svoj stil uvajajo neke nove trende in pokažejo na kakšne načine vse lahko nosimo nove trende. Definitivno pa so one tiste, ki postavljajo trende pa če je to posredno ali neposredno. One so tiste vodilne v svetu mode, ki dajejo smernice modnim dizajnerjem in nekako določajo kaj je “IN” tisto sezono.”

Sodeluješ s slovenskimi modnimi oblikovalci? Kateri so tvoji najljubši?
“Zaenkrat še ne sodelujem z nobenim, ker sem tudi svoj blog jemala, kot nek hobi in prostor, kjer se lahko jaz izražam, ne pa kot resno delo s katerim bi služila. Vseeno sem zdaj na točki, da dvignem svoj blog na bussines nivo in začnem delat, kot resna blogerka. Med najljubšimi mi je Nina Šušnjara, ki jo spremljam od malih nog, potem pa se Zoran Garevski, Urša Drofenik, Lara Bohinc, Maja Ferme.”

S katerimi znamkami sodeluješ?
“Sodelujem s Sheinside in Cango&Rinaldi.”

Kdaj si začutila, da te privlači svet mode?
“Svet mode me privlači že od majhnih nog. Odkar sem prvič obula mamine pete, testirala šminke in občudovala prvi klobuk. Takrat se je začelo moje zanimanje za oblačila, torbice in seveda čevlje.”

Je pisanje bloga pomemben faktor v tvojem življenju ali je zgolj hobi?
“Blog je zaenkrat še zgolj moj hobi in uživam v objavljanju mojih stajlingov. Definitvno pa sanjam, da posvetim vedno več časa blogu in začnem pisat, kot resna blogerka.”

blogsara3

Kakšne so tvoje želje in cilji glede bloga v prihodnosti? Kaj te žene naprej?
“Želje sem že navedla prej, ampak definitvno želim uspeti v svetu mode. Žene me naprej to, da mi je z blogom uspelo nekako izpopolnit moj osebni stil in nekako najti samo sebe v tem svetu.”

Glede na to, da se spoznaš na modo, te je že kdaj kdo vprašal za mnenje njihovega outfita/stylinga?
“Ja, to se mi dogaja non stop. Od prijateljic pa vse do popolnih neznancev. Po navadi jih zanima ali mnenje ali pa kaj naj kombinirajo z nekim določenim kosom.”

So ti bolj všeč modni ali lepotni blogi?
“Definitvno so mi bolj všeč modni blogi, ker sem pristaš street style-a.”

Kaj bi svetovali vsem tistim, ki se šele uvajajo v blogerske modne/lepotne vode?
“Da si dovolite biti drugačni in da si upate. Ne menite se za mnenje in komentarje drugih, ker ti bodo vedno obstajali. Pomembni ste vi, če se res čutite v tem svetu in da čim bolj najdete sebe in svoj osebn stil. Definitvno pa je svet krut, ampak tu niste, da ugajate drugim, ampak da ugajate sebi.”

S kom vse iz modnega sveta bi sodelovala?
“Sodelovala bi s World of hats by BSR, Nina Šušnjara, Lara Bohinc pa vse do tujih firm.. Karl Lagerfeld, Balmain, Stella McCartney, Rachel Zoe, Ralph Lauren, LV, Michael Kors, Net a porter, h&m,.. Velik je ta svet in težko je izbrati zgolj enega.”

Se udeležuješ modnih dogodkov pri nas ali v tujini?
“Ja poskušam se čim bolj, ampak se veliko premalo priznam.”

Pod katerim imenom najdemo tvoj blog na spletu?
Blog link: http://sarazavernik.blogspot.com/2015/05/24th-may-2015.html
Facebook: https://www.facebook.com/BlondeBlissBySaraZavernik?ref=hlhttp://
Instagram: https://instagram.com/sara.zavernik

blogsara4

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam