fbpx

Blogerka, ki živi življenje kot iz sanj? No, res škoda, da je vse menda laž…

Dogodki, Lifestyle, Novice, slider, Tuja scena, Zanimivosti

Punca se najbrž sploh ni premaknila iz svoje sobe, zato pa zna izvrstno uporabljati Photoshop, trdijo ogorčeni sledilci.

To dekle živi sanjsko življenje, vsaj na videz, a kaj, ko so jo te dni razkrinkali kot lažnivko – bila naj bi le še ena od instafejkerk, ki skušajo ustvariti vtis, da živijo nadvse zanimivo življenje, da bi privabile milijone sledilcev, s tem pa ugodnosti sponzorjev ter kajpada oglaševalcev in čisto resnega denarja!

Da je navidezna bogatašica najbrž pepelka, ki reko prestopi vrata svojega doma, sedaj trdijo ogorčeni sledilci in kajpada mediji, ki so jo ‘razkrinkali’! In za koga sploh gre? V zadnjih dneh se je v svetu blogerjev razširila pripoved o sicer zelo razvpiti britanski blogerki, katere profil odkriva že skoraj preveč popolnih fotk. Amelia Liana (pod imenom @amelialiana jo najdete na instagramu) na posnetkih kaže svoj jet-setterski lajf kot prepoln luksuznih potovanj, oblečena pa je vselej v najdražje modne kose priznanih oblikovalcev.

Komu je stopila na žulj mlada Amelia? Je v tej zgodbi sploh kaj resnice, ali pa skušajo zlobni jeziki in borbene tekmice iz istega ‘sveta’ Amelio onemogočiti, jo poslovno uničiti? Trdijo namreč, da je večina fotografij, ki jih Amelia objavi na tem družbenem omrežju, samo delo Photoshopa in včasih niti ne tako vrhunskega, kar pa hitro postane izdajalsko…

Ko se je začelo v javnosti pred kratkim govoriti o Amelijinem instafejkerstvu (najhujši greh, ki ga lahko zagreši t.i. referenčni instagramer), je število njenih sledilcev s slabega pol milijona hitro padlo na 470.000 in še nekaj, kar ni tako katastrofalen osip, vseeno pa ji je nehalo slediti več kot 25.000 ljudi.

Amelia je sicer svetovljanska popotnica s pogodbami v rokah in zagotovo ne drži, da še nikoli ni potovala. A da so okoliščine videti še bolj glamurozne, se včasih poslužuje ne ravno etičnih taktik. Razmislite o tem, ko se boste kdaj sami počutili, kako bedno je vaše življenje, v katerem se nič ne dogaja… Nobena stvar ni tako popolna, kot se očesu zdi!

Ko se je Amelia ‘bojda’ fotkala v New Yorku, se na sliki lahko opazi, da manjka na njej ena ključnih zgradb, to je ‘Freedom Tower, ki so jo zgradili pred 4 leti. Očitno je za ‘ozadje’ pomotoma uporabila starejšo fotografijo in je pozabila, da so v NY vmes zidali. Ko pa se je slikala pred znanim Taj Mahalom v Indiji, je fotografija izpadla tako, kot da ni v bližini niti enega turista, kar je takorekoč čudež, ali pa je spet na delu foto obdelava. Prav na dotični dan je turistov z vsega sveta tam kar mrgolelo. Podobno absurdna fotografija, ki jo je Amelia objavila na Instagramu, se tiče skoraj praznih ulic Firenc…

Druge je zmotil Amelijin posnetek iz ‘kao’ Pariza (mi se ne bomo vmešavali s sodbo) neko dekle pa je na twitterju posnelo podobno sliko ob istem času in na Amelijinem posnetku je bilo sonce še visoko v zenitu, medtem ko je na fotografiji tiste druge punce s twitterja sonce počasi že tonilo za obzorje.

Kljub obtožbam Amelia ni nehala s svojim poslom in z objavljanjem fotk. Še vedno jih prizadevno ‘lima’. Photoshopa pa vseeno za zdaj ne uporablja več tako besno (ali vsaj preočitno).

 

Foto: YouTube, Instagram, Newshub, Yahoo, The Times

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam