fbpx

Blogerka Nataša Mernik: “Kot bi z ramen odložila težak nahrbtnik!”

Fit, Lifestyle, PR novica, Prva stran

Znana blogerka na programu zdravega hujšanja SlimFit v Termah Šmarješke Toplice.

»Včasih se stvari fantastično poklopijo,«

razmišlja Nataša Mernik, v javnosti vse bolj poznana blogerka in vodja projekta I am all women.

»Zadnje čase me je delo kar odnašalo in ravno ko sem razmišljala, da moram več narediti zase, mi je v roke prišla ponudba Term Krka. Program hujšanja SlimFit  je bil kot nalašč zame. Prav tista brca, vzpodbuda, ki jo vsake toliko potrebujemo v življenju, da kaj spremenimo.«

Na svojem blogu je opisala svojo izkušnjo, ki ji je precej izboljšala življenje. Športne aktivnosti, ki jih sicer ni bila najbolj vajena, so ji hitro prišle v kri, uživala pa je tudi v čudoviti naravi, ki obdaja Šmarješke Toplice. SlimFit je sestavljen tako, da so dopoldnevi namenjeni gibanju, popoldnevi pa regeneraciji, sprostitvi in terapijam za oblikovanje postave.

Šele po terapijah se zaveš, kakšno breme je telo nosilo ves čas

»Nisem ravno ljubiteljica športanja. Vendar sem v Šmarjeških Toplicah prvič začutila, da te vadba nagradi z občutkom zmagoslavja in z neizmerno energijo.«

Neverjetno se ji je tudi zdelo, da po treh ali celo štirih športnih aktivnostih na dan ni imela »muskelfibra«.

Ključ je v sproščajočih terapijah.

Aroma masaža, na primer, združuje različne masažne tehnike (akupresuro, shiatsu in limfno drenažo) ter eterična olja, ki pospešujejo drenažo, sproščajo blokade in omogočajo vzpostavitev notranjega miru in harmoničnega delovanja telesa.

Klasična masaža je masaža celotnega telesa z naravnimi olji, ki poveča prekrvavitev ter sprošča napetosti v telesu. Maser prilagodi masažo posamezniku. Nataša ima pretežno sedeče in miselno naporno delo na računalniku, zato se večina napetosti nabira na območju ramenskega obroča.

Potrebovala je dve masaži, da se je popolnoma sprostila in začutila občutek olajšanja.

»Po drugi masaži je bilo, kot da bi z ramen odložila težak nahrbtnik.«

»Ena mojih najljubših storitev je bila razstrupljevalna termalna kopel z grenko soljo Epsom, ob kateri sem se hitro sprostila. »

 

Učinkovita je tudi pri pospeševanju prebave in izločanje strupov iz telesa, po njej pa se tudi odlično spi.

Pri hujšanju in razstrupljanju sta v pomoč naravni piling ter obloga iz gline z dodatkom eteričnih olj in vitaminov, ki čistita kožo ter odstranjujeta toksine in odvečno tekočino. Učinek razstrupljanja povečuje tudi limfna drenaža, ki hkrati krepi imunski sistem in pomirja.

Beautytek nima povezave s tekom :-), na postavo pa učinkuje še bolj

Terapija z aparatom Beautytek je pravzaprav »telovadba v spanju«, ki topi maščobne obloge, celulit in zmanjšuje obseg tam, kjer gre s telovadbo najtežje – na trebuhu, stegnih in na zadnjici.

To je biokibernetska stimulacija, ki s pomočjo sonde in gela z elektroliti poskrbi za nekirurški lifting željenega dela telesa. Centimetri se intenzivno zmanjšujejo, hkrati pa se izboljšuje tonus in struktura kože.

S terapijami se znebiš napetosti, skrbi, odvečnih maščob in strupov.

Pet obrokov na dan, a gredo kilogrami dol in počutje gor!

Sliši se neverjetno, ampak popolnoma drži. Ključ je v uravnoteženih, raznolikih in individualno pripravljenih obrokih iz lokalnih in sezonskih sestavin. Prehranska svetovalka vsakemu gostu individualno določi število kalorij, ki jih užije na dan, ter sestavi jedilnik, v katerem ni jedi, ki jih gost ne mara, ali pa jih ne sme jesti zaradi morebitnih alergij, intoleranc ali bolezni.

»Pričakovala sem majhne obroke in pusto hrano brez okusa, ampak se je izkazalo ravno nasprotno! Prijetno sem bila presenečena nad velikostjo obrokov in nad novimi okusi!«

Jedi so resda pripravljene brez odvečnih maščob ali sladkorja, bolj kot na nezdravo pečenje pa prisegajo na soparjenje in dušenje v lastnem soku. A okusi so polni in raznoliki! Ne uporabljajo umetnih dodatkov, pač pa okuse izboljšujejo z naravno pridelanimi zelišči in dišavnicami, ki jih čez leto gojijo na svojem vrtu, pozimi pa kupujejo pri skrbno izbranih dobaviteljih.

Živila iz bližnjega okolja imajo že sama po sebi poln okus in so pravo bogastvo vitaminov in mineralov.

»Po obroku ni zaslediti občutka težkega želodca in zaspanosti, ampak se počutiš lahko in sveže,« pravi Nataša. Prevladujejo lažje prebavljive jedi z nizkim glikemičnim indeksom.

»Imela sem občutek, da sem pojedla celo več, kot prej doma, a razlika je v ‘zdravih’ kalorijah in zdravi hrani, ki jo telo drugače prebavlja. Za sladkosnedo, kot sem jaz, pa je bilo to, da sta na teden kar dve sladici, pravo presenečenje. Njami!«

Nataša Mernik je 21-letna blogerka (www.curvesincolors.com), fotomodel in vodja projekta I am all (wo)men. S svojim delom in še posebej s projektom Sem vse ženske, ki je naletel na izjemno pozornost v javnosti, podira stereotipe o lepoti in spodbuja svoje sledilke k ljubezni do sebe in svojega telesa, ne glede na barvo, obliko ali velikost.

Obroki so pestri – tako po raznolikosti okusov kot po barvi. Jesti sadje in zelenjavo različnih barv je pomembno, saj si tako zagotovimo dovolj različnih mineralov in drugih dragocenih snovi.

Tudi doma je sedaj precej drugače

Po enem tednu hujšanja in »šole o zdravem načinu življenja« se marsikaj spremeni.

»Ne le, da sem lažja in gibčnejša in da imam kar nekaj centimetrov manj okrog pasu in bokov, tu so še druge spremembe. Diši mi drugačna prehrana. Veliko bolj kritična sem do hitre in presladke hrane in obrokov mimogrede. In če preveč sedim, postanem nestrpna.

V preveč delovnem tempu čutim, da pogrešam gibanje, pogrešam naravo, zato si sedaj večkrat vzamem čas za vadbo ali hojo. Tako se počutim veliko bolje in tudi stres prenašam veliko lažje.«

Program zdravega hujšanja v Termah Šmarješke Toplice traja 5 dni ali 7 dni.

Foto: Nike Koležnik in Terme Krka


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam