fbpx

Blondinke ali rjavolaske – katere so bolj všeč sodobnim moškim?

Lepota

Vprašanje, ki se moškim postavlja že nekaj stoletij, aktualno pa je še danes.


Vprašanje, ki se moškim postavlja že nekaj stoletij, aktualno pa je še danes.
Seveda je govora o večni dilemi, ali imajo moški rajši blondinke ali rjavolaske, zato se iz leta v leto pojavljajo nove raziskave, ki kažejo, kako se z generacijami menja tudi okus. Zadnji rezultati so v korist svetlolasih dam.

Raziskava, izvedena na univerzi Ausburg v Minnesoti in objavljena v časopisu The Journal of Social Psychology je razkrila, da so sodobnim moškim bolj všeč svetlolaske, kot pa rjavolaske in črnolaske.
Sodelujočim v anketi so pokazali fotografije žensk s črnimi, rjavimi in svetlimi lasmi, različnih dolžin, ki so jim morali ugotoviti leta, zdravstveno stanje ter jih oceniti glede na telesno privlačnost in kot možne kandidatke za zvezo ali zakon.

Rezultati so pokazali, da so večini moškim najbolj všeč svetlolaske, saj so videti bolj zdrave od temnolasih žensk, po drugi strani pa so svetlolaske ocenili za bolj nestanovitne kot rjavolaske in črnolaske, kar pomeni, da so za resno ali zvezo v prednosti temnolase ženske . Kljub temu, da to ni najbolj pozitivna novica za blondinke, pa rezultati kažejo, da imajo vseeno več možnosti, da so povabljene na zmenek.

Še ena zanimivost, ki se je izkazala v raziskavi je, da na splošno dolgi lasje niso privlačni. Moški menijo, da so dolgi lasje največkrat videti nezdravi in posledično manj privlačni od srednje dolgih las.

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam