fbpx

Bomo kmalu spali kot igralka Gwyneth Paltrow?

Fit, Izbor urednice, Lepota, Lifestyle, Novice, slider

Clean sleeping

Če spremljate svetovne trende na področju zdravega načina življenja, potem ste že slišali za izraz clean eating. Glede na promocijo nove knjige igralke Gwyneth Paltrow, pa bomo prihodnje leto spali po metodi clean sleeping. Vas zanima, kaj to sploh pomeni?

 

V sodelovanju s portalom Goop, katerega ustanoviteljica je prav svetlolasa igralka, je bila izdana še ena knjiga o zdravem načinu življenja, z naslovom Goop clean beauty. V njej med drugim igralka spodbuja clean sleeping način spanja, ki je zelo podoben metodi clean eatinga, ki vključuje uživanje čim več svežih in sezonskih sestavin, pri čemer je potrebno izogibanje predelanim živilom.

Način spanja, ki ga spodbuja Gwyneth, je redno spanje vsaj sedem ali osem ur dnevno. Pravi, da ima spanec v našem življenju zelo pomembno vlogo, saj je od njega odvisen tek in količina energije ter je hkrati prepričana, da je pravilno spanje bolj pomembno, kot pravilna prehrana.

Strokovnjaki, ki so pri nastanku knjige sodelovali, so povedali, da škode z neprespano nočjo ali dvema velike škode ne bo, ima pa številne negativne posledice na zdravje.
Slab spanec lahko vpliva na hormone v našem telesu in moti presnovo, kar lahko privede tudi do slabega spomina, sprememb razpoloženja, slabših motoričnih sposobnosti in pridobivanja neželenih kilogramov.

Slabo spanje prav tako vpliva na imunski sistem in boste zaradi tega lahko večkrat bolni. Strokovnjaki priporočajo vsaj sedem do osem ur spanja dnevno, za osebe med 18. in 64. letom. Če pa vam občasno uspe ukrasti 10 ur spanja, bo to zelo koristno za vaše telo in počutje.

Gwyneth je prepričana, da bo v prihajajočem letu prav clean sleeping veliki hit v zdravem načinu življenja. Pravi, da bi moral vsak prednost dati dobremu spancu, saj se prav ponoči naše telo popravlja in razstruplja, da smo naslednji dan videti sveži in lepi. Igralka je še povedala, da moramo spanec gledati tudi iz vidika lepote.

»Lahko rečete, da je to nečimrnost ali pa zdravje. Sama pa vem, da je med tem velika povezava, kako se počutim in kako sem videti, ko zjutraj vstanem iz postelje,«

je zaupala in mi se s tem seveda strinjamo.

Potrudili se bomo, da bo dober spanec na vrhu novoletnih zaobljub, saj nam le – ta lahko pomaga na različnih področjih.

Za vse, ki imate težave s spanjem igralka in strokovnjaki, ki so ji pri nastanku knjige pomagali, svetujejo, da je pred spanjem prostor treba spremeniti v prijetno oazo in se poskušati izogniti večerni vadbi. Prav tako se moramo izogibati kofeinskim pijačam nekaj ur pred spanjem, če pa kljub temu ne morete zaspati in se 20 minut vrtite v postelji, vstanite in pojdite gledat televizijo, dokler vas ne uspava.

 

Foto: Pinterest, Goop


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam