fbpx

Brad Pitt odkriva kako se pobira po ločitvi in poskuša postati boljša oseba zaradi svojih otrok

Intervju, Lifestyle, Odnosi, slider, Tuja scena, Znani

Zadnjih šest mesecev je bilo za igralca huda preizkušnja. V prvem intervjuju, ki ga je dal, pripoveduje o notranjih bitkah.

Zadnje pol leta je do temeljev pretreslo in spremenilo Brada Pitta. Priljubljeni filmski igralec je prvič dal svoj veliki intervju, odkar je lani septembra v javnost prišla novica, da se ločuje od Angeline Jolie. Pitt je v pogovor privolil za moško revijo GQ Style.

“To obdobje sem uporabil, da sem preučil lastne šibkosti in pomanjkljivosti,”

je v intervjuju povedal igralec.

“Ne morem se spomniti niti enega dneva od univerze naprej, da nisem vsak dan pil, kadil marihuane ali jemal drugih opojnih substanc. Ko sem dobil družino, sem prenehal z vsem, razen s pitjem. Zdaj sem se dokončno odrekel tudi alkoholu. Nisem se znal spoprijeti s težavami. Veliko preveč sem pil. Na koncu je to postala največja težava,”

je priznal Brad Pitt, ki je jeseni začel hoditi na psihoterapijo.

Medtem ko je Joliejeva obdržala uradno skrbništvo nad njunimi šestimi otroki, je center za socialno delo v Los Angelesu Pittu dovolil redne obiske, toda v spremstvu psihologa. Nekdanji par se je januarja odločil, da obdrži podrobnosti ločitve zase. Sedaj, maja, sta v postopku poravnave, ki ne zajema samo finančne plati nekdanjega zakona, ampak tudi sporazum glede obiskov.

“Na začetku sem se težko spoprijel s temi omejitvami obiskov,”

je dejal Pitt.

“Počutil sem se dobesedno stisnjenega v kot zaradi odločitve centra za socialno delo. Toda na koncu sva se z Angelino le uspela sporazumeti in oba delava, kar je v najini moči, da bi šlo vse gladko.”

Z Joliejevo se skušata izogniti bitki na sodišču. Pitt o tem pravi:

“Nek odvetnik mi je nekoč rekel – na sodišču nihče ne zmaga, gre samo za to, kdo je na koncu težje ranjen. Vse, kar delaš, je dokazovanje, kdo ima prav in kdo ne, neizogibno pride do obtoževanja, zamer in celo sovraštva. Angelina se na srečo s tem strinja. Za otroke je zelo težko, da njihova družina nenadoma razpada. Težko je najti smisel in zato morava do tega oba pristopiti z največjim možnim razumevanjem ter obzirnostjo. To nama je osnovna skrb.”

Igralec je priznal, da je zelo težko razložiti otrokom, zakaj je prišlo do ločitve.

“Veliko je snovi za pogovor, ne samo zato, da bodo bolje razumeli prihodnost, ki se jih tiče, ampak tudi, da razumejo okoliščine sedanjega trenutka, pa tudi razloge, ki so naju do tega pripeljali. To pa tudi pomeni, da na površino priplavajo stvari iz preteklosti, o katerih nismo govorili ali vsaj ne pravočasno.”

Kot pravi Pitt, sta oba s kmalu nekdanjo ženo osredotočena na to, da iz te preizkušnje izidejo močnejši in boljši kot osebe. Tudi sam se skuša izboljšati v vlogi očeta in biti bolj čustveno odprt.

“Prihajam iz okolja, kjer se pogumno prenaša udarce in bolečino, o tem ne govorimo, ampak samo po moško prenesemo. Toda to velja tudi za negativna čustva. Zdaj vem, da sem bil čustveno zelo zaostal, zaprt, nepripravljen govoriti o svojih občutkih. Zdaj sem veliko boljši v tem, da se znam odpreti.”

Odraščal je v mentaliteti, ki je žal znana tudi mnogim Slovencem: veljala je samo očetova beseda, v njo se ni dvomilo, vedno je moral dajati vtis moči in vsevednosti.

“Ni smel priznati svojih šibkosti in notranjih bojev. To spoznanje me je dobesedno ‘udarilo’ v obraz, ko je prišlo do ločitve: moram biti še kaj več. Moram biti nekaj več zaradi njih. Pokazati jim moram, kaj se dogaja v meni. To mi v času zakona res ni uspevalo.”

Brad s tremi od skupno šestih otrok in s svojimi starši

Otroke je sedaj postavil na prvo mesto.

“Na smrtni postelji ljudje ne govorijo o tem, kaj so dosegli ali kakšne nagrade so osvojili. Govorijo o svojih ljubljenih in o tem, kaj obžalujejo. To lahko povem kot nekdo, ki je dovolil, da ga je delo popolnoma zaneslo. Ampak otroci so tako občutljivi. Vse vsrkajo vase. Treba jih je držati za roko in jim razložiti stvari. Mora se jih poslušati. Ko zapadem v delo, sem zares slab poslušalec. Kar se tega tiče, bi se rad izboljšal.”

Kar se tiče ločitve, je povedal:

“Prvi nagonski odziv je, da bi na tej osebi ‘obvisel’ ter jo priklenil nase. Potem pa, ne da bi si tega želel, postaneš čisti kliše: zaveš se, da zares drži naslednje: ‘Če nekoga ljubiš, ga osvobodi’. Sedaj šele zares vem, kaj to pomeni, ker sem to občutil. To pomeni ljubiti brez lastništva. Pomeni, da ne pričakuješ ničesar v zameno za svojo ljubezen. Ampak seveda to zveni dobro samo na papirju. Super se sliši, ko o tem poje Sting. Sploh me ni zadelo, dokler – no, saj veste – dokler tega nisem doživel sam.”

 

Foto: Men’s Health, Time, Viral Thread, CNN, Daily Mail, GQ


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam