fbpx

Britanska kraljica poskrbela za razburjenje na londonskem tednu mode

Izpostavljeno, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Ženska moda, Znani

Elizabeta II v 1. vrsti LFW je poskrbela, da so bile vse oči uprte vanjo, Anna Wintour pa je bila na robu z živci.

Londonski teden mode – London Fashion Week (LFW) letos ni pritegnil veliko pozornosti v primerjavi z nekaterimi prejšnjimi edicijami, no, vsaj do zadnjega dne, bi lahko dejali. Novica, da je Kraljica Elizabeta II zasedla častno mesto v prvi vrsti tedna mode v britanski prestolnici je namreč poskrbela za tako vznemirjenje, kot mu svet mode še ni bil priča.

Njeno visočanstvo je prvič obiskalo kakšen teden mode, zato je logično, da je bilo razburjenje strašansko, novica o britanski kraljici, ki je nadvse pozorno spremljala dogajanje na modni pisti, pa je postala najbolj viralna novica na spletu v zadnjem času.

Celo vsega hudega vajena Anna Wintour, legendarna urednica revije Vogue, je bila živčna kot le redko kdaj in dobesedno je bila častna gostja tista, ki je morala miriti Wintourjevo, kar pozornim očem nikakor ni ušlo in v pomoč pri svojih analizah so povabili celo ugledne psihologe, eksperte za telesno govorico, ki so potrdili, da so kredasto beli Annini členki na prstih rok (tako močno je namreč od nervoze stiskala pesti) povedali vse o nenavadni živčnosti urednice znane modne biblije.

Sproščena, mirna in kot da se giblje v čudaškem svetu mode vsak dan, je 91-letna monarhinja prišla na modno revijo oblikovalca Richarda Quinna na zadnji dan LFW. V družbi Wintourjeve na svoji levi in Caroline Rush, glavne direktorice Britanskega sveta za modo (British Fashion Council), ki je sedela na njeni desni, je kraljica Elizabeta II pokazala veliko mero radovednosti za nenavadne Quinnove kreacije.

Bilo je videti, kot da sta trčila dva svetova, preteklost in futurizem. Celo manekenka razgaljenih prsi, katerih goloto je komaj kaj pokrivalo in oblačila, po videzu sodeč še najbolj primerna za vesoljske kuščarje, nadvse konzervativno urejene monarhinje niso niti najmanj zbegali.

Nasprotno, ves čas se je vidno zabavala (to so potrdili tudi že prej omenjeni strokovnjaki za telesno govorico), smejala se je in pokazala veliko mero radovednosti v zvezi z modo ter se s svojima sosedama zapletala v živahne komentarje in klepet ob mimohodu modelov na pisti.

Ampak vse to njenemu visočanstvu sploh ni bilo dovolj: obiskala je tudi showroom, kjer si je podrobno ogledala in pretipala razstavljene obleke sodelujočih oblikovalcev z londonskega tedna mode, preden se je usedla v prvo vrsto na revijo Richarda Quinna. Mimogrede, za razliko od drugih gostov je sedela na kultnem stolu industrijskega oblikovalca Philippea Starcka iz pleksi stekla, ki so ga na revijo pripeljali posebej zanjo.

Richardu Quinnu je kraljica tudi podelila povsem novo nagrado Londonskega tedna mode in sicer kraljičino priznanje za britansko oblikovanje (Queen Elizabeth II Award for British Design). Nagrajeni modni oblikovalec je sicer vedel že dva dni vnaprej, da pride na njegovo revijo britanska monarhinja, a vse do zadnjega ni mogel verjeti:

“Preplavila so me čustva, ki jih je težko opisati. Zdi se mi komajda resnično. Dokler je nisem zares zagledal, sploh nisem mogel verjeti, to je noro,”

je opazno zmeden in obenem neverjetno počaščen Quinn povedal novinarjem.

Novo nagrado bodo od sedaj naprej podeljevali vsako leto najbolj obetavnemu britanskemu modnemu oblikovalcu, ki bo pokazal izjemno nadarjenost ter izvirnost in obenem prispevek k skupnosti oziroma trajnostni okoljski politiki.

Quinn, ki slovi po svojih nenavadnih potiskih, je diplomiral na londonski visoki šolo za modo Central Saint Martins leta 2016 in zadnje čase žanje priznanje tako modne industrije kot znanih zvezdnikov, med katerimi je tudi Lady Gaga.

Kraljica pa kljub častitljivim letom po koncu modne revije in podelitvi nagrade ni pokazala nobene utrujenosti, pač pa si je v nadaljevanju dneva ogledala še prostore izdajatelja revije Dazed & Confused.

 

Foto: Daily Mail, Pexels, Unsplash, LFW


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam