fbpx

Britanski dvor ima nova pravila, da prepreči žalitve svojih članov

Lifestyle, Novice, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Britanska kraljeva družina je uvedla pravilnik, s katerim bo stopila na prste nesramnežem, ki po družbenih omrežjih žalijo člane dvora. Začelo se je zaradi vojvodinj Kate in Meghan!

K odločitvi, da uvedejo nova pravila obnašanja na družbenih omrežjih, jih je pripeljala ugotovitev tehničnega osebja oziroma administratorjev njihovih profilov na različnih spletnih platformah, kjer se pojavlja vse več zlorab objav obeh vojvodinj, Kate Middleton in Meghan Markle.

Obiskovalci spletnih družbenih omrežij, kot so Twitter, Instagram in Facebook, bodo morali upoštevati nov kodeks obnašanja pri objavljanju svojih komentarjev pod fotografijami in videoposnetki članov britanskega dvora.

Kraljevi dvor oziroma Kensingtonska palača sta jasno povedala, da bodo vsakega uporabnika, ki bo puščal pod njihovimi objavami žaljive komentarje ali kako drugače sporno vsebino, takoj blokirali.

Žaljive objave obiskovalcev na profilih Clarence Housea, Kensingtonske in Buckhingamske palače bodo skrite, izbrisane ali pa jih bodo v skrajnih primerih celo prijavili policiji, piše v novem pravilniku o obnašanju uporabnikov družbenih omrežij, je te dni javnosti sporočila britanska medijska družba BBC.

Vojvodinja suseška je svoje nekdanje profile na družbenih omrežjih deaktivirala še pred poroko s princem Harryjem maja lani. Decembra 2017, kmalu po objavi zaroke, je imela 1,9 milijona sledilcev na Instagramu in več kot 350.000 na Twitterju, na Facebooku pa je imela več kot 800.000 sledilcev.

Kot so povedali PR predstavniki britanskega dvora, so uporabniki pod objavami večkrat puščali žaljive komentarje, včasih pa celo pozivali k linču oziroma umoru posameznih članov kraljeve družine!

“Pridržujemo si pravico, da zakrijemo ali izbrišemo komentarje na svojih spletnih straneh in na naših družbenih omrežjih blokiramo uporabnike, ki se ne držijo tega pravilnika,”

so v imenu britanskega dvora zapisali njihovi predstavniki za javnost.

Na njihovih profilih imajo Meghan, Kate in princa Harry ter William na Twitterju 1,7 milijona sledilcev, na Instagramu jih sledi 7,1 milijona uporabnikov, na Facebooku pa 4,8 milijona ljudi.

D. S.

Foto: Instagram, The Daily Beast


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam