Britanski premier se je opravičil, ker je nosil priljubljene adidaske

15. april 2024

Britanski premier se je opravičil, ker je nosil priljubljene adidaske

15. april 2024
Foto: Profimedia

Čeprav britanski predsednik vlade Rishi Sunak obožuje adidaske, še posebej model Samba, se je opravičil oboževalcem teh superg, ker jih je nosil na nedavnem intervjuju.

Rishi Sunak je za nedavni intervju v uradu predsednika vlade Združenega kraljestva izbral precej sproščeno opravo: k srajci in hlačam je kombiniral priljubljene superge Adidas Samba, kar pa je razjezilo številne uporabnike družbenih omrežij, ki so mu očitali, da je uničil verodostojnost priljubljenih superg.

Foto: Posnetek zaslona
Foto: adidas.com

Premier se je branil z besedami, da je že dolgoletni privrženec znamke in dodal, da njihove superge nosi že zelo dolgo. Kljub temu se je opravičil drugim oboževalcem znamke:

“Iskreno se opravičujem skupnosti Samba. Toda naj v svojo obrambo povem, da nosim adidaske – vključno z modelom Samba – že mnogo, mnogo let. Prvi par mi je pred leti podaril moj brat in obožujem jih vse od takrat.”

A tega, da je uničil verodostojnost teh superg ga niso obtožili le oboževalci superg, temveč tudi britanska revija GQ, kjer so zapisali: “V želji, da bi izpadel mlad, je Rishi Sunak obul večno kul superge in jih uničil za vse.”

Zgodovinarka obutve Elizabeth Semmelhack pa je za The Times celo povedala, da bi se lahko Rishijeva poteza izkazala za “smrtno obsodbo” za priljubljene retro športne copate.

Mi pa pravimo, da vse skupaj jemljejo veliko preresno.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic