fbpx

Budnica: “Poglej gor!”

Zanimivosti

“Poglej gor” je naslov videoposnetka, ki predstavlja budnico vsem, ki vse preveč časa preživljamo pred računalnikom, postajamo asocialni in pozabljamo na prave pristne človeške odnose. Ogled videoposnetka, vas bo ozavestil, koliko časa izgubljate s tem, ko ure in ure preživite pred računalnikom, namesto, da bi odšli na sprehod v naravo, prebrali knjigo, svoje prijatelje srečali v […]

BudnicaPoglejgor

“Poglej gor” je naslov videoposnetka, ki predstavlja budnico vsem, ki vse preveč časa preživljamo pred računalnikom, postajamo asocialni in pozabljamo na prave pristne človeške odnose.

Ogled videoposnetka, vas bo ozavestil, koliko časa izgubljate s tem, ko ure in ure preživite pred računalnikom, namesto, da bi odšli na sprehod v naravo, prebrali knjigo, svoje prijatelje srečali v živo in se tako povezali drug z drugim. Mediji, ki jih imenujemo družabni mediji oz. socialna omrežja, ki so vse prej kot dužabni ubijajo to, čemur lahko rečemo družabno. Računalnik ni nov svet, je iluzija.

Gary Turk: “Otroci odraščajo v svetu, kjer se ne igrajo zunaj, ne komunicirajo s svojimi vrstniki na običajne načine. Izgleda, kot da se vse dogaja in je narejeno s tekstovnimi sporočili ali kar preko spleta. Počutim se krivega in vse skupaj me navdaja z žalostjo. Nujno je ozaveščanje mlade generacije. Nujna je budnica!”


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam