fbpx

Carolyn B. Kennedy: ikona stila, ki še 18 let po smrti vznemirja javnost

Lifestyle, Odnosi, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Pokojna Carolyn je tako sovražila življenje pod žarometi, da zato ni želela imeti otrok z mladim Johnom F. Kennedyjem

So tragedije, ki si jih zapomnimo za vedno. To velja tudi za skoraj nedoumljivo nesrečo, ki je doletela mlad, slaven, lep in bogat par – tako rekoč creme de la creme elitne newyorške družbe, Johna F. Kennedyja mlajšega, sina še bolj znanega in prav tako pokojnega ameriškega predsednika ter njegovo ženo Carolyn Bessette, ki je veljala za ikono stila.

Iz svojega prestižnega stanovanja v manhattanski četrti Tribeca sta se ponoči odpravljala na posestvo Kennedyjevih na Martha’s Vineyard, otok, kjer imajo vikende najbogatejši Newyorčani in je le nekaj ur stran od New Yorka. Poletela sta s svojim zasebnim letalom in tik pred obalo je letalo zgrmelo v Atlantski ocean zaradi pilotove napake. Ta je vzela življenja štirih – mladega in obetavnega para, Lauren Bessette, Carolynine sestre, ki je želela iti z njima na posestvo in kajpak nesrečnega pilota. To je bilo sredi julija 1999 – in kljub 18 letom, odkar se je zgodila nesreča, Carolyn še vedno vznemirja duhove in poraja vprašanja.

Po nesreči, toliko bolj tragični kajpak zato, ker je bil John mlajši sposoben poslovnež, čeden in v najboljših letih, Carolyn pa je bila manhattanska ikona, ki je umrla stara vsega 33 let, so njuni ‘prijatelji’, željni desetih minut slave in znanci, ki so zavohali priložnost, da prodajo kakemu od tabloidov ‘svojo zgodbo’, pohiteli s pranjem umazanega perila.

Carolyn in John na poročni dan

Tako naj Carolyn menda nikoli ni prebolela svojega prvega fanta, manekena Michaela Bergina, pa da naj bi John svojo ženo varal s filmsko igralko Daryl Hannah, da je bila Carolyn psihično labilna in odvisna od kokaina ter da brez tablet in droge ni mogla preriniti skozi dan, ter da so natanko vedeli, da njunemu zakonu ni pomoči celo ob zakonski terapiji.

Vse te navedbe zvenijo precj čudno, če vzamemo v obzir dejstvo, da sta Carolyn in John F. mlajši ves čas tičala skupaj: rada sta se skupaj sprehajala (v družbi njunega psa), skupaj nakupovala, tekla po Centralnem parku, skratka, Carolyn je bila vedno ob njem in on ob njej, prav tako sta vedno skupaj hodila na vse gala evente in bila videti zares srečna ter ljubeča drug z drugim.

Carolyn je imela bleščeče družinsko poreklo, vrhunsko izobrazbo, delala je kot piarovka za Calvina Kleina, imela je odličen okus za modo, a vseeno… javnost ji nikoli ni bila naklonjena, tudi zaradi pogrošnih zgodbic, ki so se ves čas zakona s predsednikovim sinom pojavljale v rumenem tisku. Edino, kar so ji priznali, pa še to s težkim srcem, je bilo, da je imela nezgrešljiv okus za modo in odlične, unikatne stylinge.

Morda je bila preveč drugačna, da bi jo širša javnost vzljubila, tako kot je denimo princeso Diano, ki je prav tako tragično preminila dve leti poprej. Bila je samozavestna, graciozna, tiha in dostojanstvena, držala se je zase in ni dala veliko intervjujev. Morda se je zato nekaterim zdela ošabna, a resnica ne bi mogla biti dlje. Če je uspela osvojiti nekoč najbolj zaželenega samca na svetu – in tudi enega najlepših – je gotovo imela vse potrebne kvalitete, čeprav je šla javnosti iz neznanega razloga v nos.

Vsekakor tudi 18 let po smrti enako buri duhove, tuji časopisi pa že ves mesec pišejo o njej in njenem brezčasnem slogu, ki se zdi danes enako imeniten, kot pred dvemi desetletji.

In zakaj se okoli nje še vedno dviguje prah? John F. Kennedy in Carolyn Bessette-Kennedy sta bila pač par, ki so jima mnogi zavidali: izjemno čedna in privlačna, oba zelo uspešna in slavna, njuna zveza pa se je zdela dobesedno skovana v nebesih. Nekateri ljudje, žal ne zgolj nekateri, ampak kar večina, zelo težko prenašajo tujo srečo in to v takih količinah: ni čudno, da se je po njuni veliko prezgodnji smrti nanju usulo toliko grdih besed in natolcevanj. Nam je zagotovo žal za oba, bila sta zvezdi na družabnem nebu in verjamemo, da če bi bila še vedno živa, bi Carolyn še danes osupljala modne kritike s svojim izpiljenim, izjemno estetskim čutom za modo.

 

Foto: Yahoo, The New York Times, People, Vogue, Vanity Fair

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam