fbpx

Če je to detox, naj kar traja

Izpostavljeno, Lifestyle, Prva stran

Ko doživiš to kulinarično izkušnjo, si zaželiš, da bi tako jedel vsak dan.

Kot se za Detox vikend v Termah Ptuj spodobi, nikakor ne moremo mimo kulinarike. V Termah imajo prav poseben program, BE FIT, ki so ga pripravili v sodelovanju z nutricistko Mojco Cepuš. Priznam, da je bilo kulinarično doživetje zame prav nekaj posebnega.

Recimo, da so mi poznane osnove zdravega prehranjevanja, vendar sem vedno odprta za nova znanja, predloge in recimo tudi raziskovanja in odkritja. In prav odkritja programa BE FIT so tista, ki bi jih posebej poudarila.

tp 1

Naš detox vikend sem začela z zajtrkom (zdravim, seveda), ki je zlato pravilo zdravega prehranjevanja. Zajtrk je zame najpomembnejši obrok, ki ga nikoli ne preskočim. Tudi tokrat sem se odločila za dve trdo kuhani jajci, kos polnozrnatega kruha in kozarec grenivkinega soka.

Po prijetnih uricah sproščanja v enkratnem ambientu Wellness Centra Valens Augusta, sem že komaj čakala kosilo, ki pa me je najbolj navdušilo. Naj poudarim, da je zdravo, pravzaprav, zelo zdravo, lahko tudi zelo okusno, predvsem pa prava paša za oči … in seveda brbončice.primus 2

Za predjed so nam postregli okusen špinačni smoothie, verjemite, da kljub zeleni barvi tekne. Z dodatkom sveže iztisnjenega pomarančnega in grenivkinega soka pozabite tudi na zeleno barvo.

primus1

Nadaljevali smo z juho. No, pa ni bila ravno juha. Kuharski mojstri so jo poimenovali kapunov čaj z zelenjavo in zelišči. Zakaj čaj? Zaradi načina postrežbe, ki se mi zdi naravnost imeniten. Meso in zelišča umetelno zložijo v jušni krožnik, naj ob tem omenim, da so bila odlična, nato pa vse to zalijejo z juho, oprostite, čajem.

primus 6

Sledila je glavna jed, in sicer hrustljavo pečen file smuča, obdan s korenčkovim pirejem z dodatkom ingverja in pomarančnega soka ter pirejem avokada na posteljici poširane zelenjave z granatnim jabolkom.

primus 5

Ker sem velika ljubiteljica sladic, sem precej zahtevna in nekako bolj prisegam le na tiste “ta prave”, kot so kremne rezine, zavitki in podobno. Ob pogledu na jedilni list, kefir in sadje, sem bila razočarana, toda, ko so sladico prinesli, sem ostala brez besed. Kefir, postrežen kot panna cotta, z dodano skrivno sestavino, ki je jed naredila božansko, ter višnjami, me je popolnoma navdušil.

primus 4

Najlepše pa je bilo, ker po hrani nisem postala zaspana, prijetno sita pa sem ostala vse do večerje.

Vrnili smo se v čase antičnega rima in to ravno po zaslugi Primusa, poveljnika legije Galbiana, bojevnika, ki je leta 69 odločal o usodi rimskega cesarja in je ime Ptuja prvi ponesel v svet. Oblečene v rimske stole (tunike), smo se posedle na ogromne blazine in uživale v samopostrežni večerji, kjer smo lahko izbirale med piščancem, ribami, zelenjavo in solatami ter sadjem za sladico. Konec koncev je bila večerja in ta naj bi bila po BE FIT programu lahka. Ker pa so bili Rimljani hedonisti, so nam postregli tudi kozarec rujnega.

primus 3

primus 7

Doživetje BE FIT programa je bilo nekaj posebnega, predvsem zato, ker gosta podučijo o zdravi prehrani. Menda mora človek kar velikokrat slišati, da zadevo sprejme v podzavest. Kulinarično doživetje BE FIT v Termah Ptuj morate doživeti.

Kmalu bo praznik zaljubljencev, morda pa svoje najdražje lahko odpeljete v čase antičnega Rima in uživate v kulinarčnih in termalnih užitkih Term Ptuj.

Za konec vas z veseljem povabim, da sodelujete v nagradni igri, kjer z glasovanjem za našo spletno stran, osvojite vikend paket za 2 osebi v Grand Hotelu Primus.

Foto: Urša L.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam