fbpx

Čedno dekle: 12 neznanih dejstev o enem najbolj gledanih filmov vseh časov

Lifestyle, Novice, slider

Ste vedeli, da sta bili glavni vlogi najprej namenjeni Sylvestru Stalloneju in Meg Ryan?

Tako kot se velikokrat dogaja s stvarmi, ki postanejo slavne, se pred tem dogaja veliko stvari, ki niso načrtovane, vendar pa lahko prav te povzročijo, da umetniško delo postane nepozabno.
Čedno dekle (v izvirniku Pretty Woman) je mogoče eden izmed najboljših primerov, saj je po dvajsetih letih še vedno na vrhu najbolj priljubljenih romantičnih komedij vseh časov.

Ne samo, da so spremenili naslov (ki, roko na srce, ne bi pritegnil nikogar), so spremenjeni tudi ključni elementi v scenariju in se zelo razlikujejo od prvotnega. Verjetno si tudi ne predstavljate, da sta bili glavni vlogi najprej namenjeni Sylvestru Stalloneju in Meg Ryan.

Kaj vse se je še dogajalo med samim snemanjem, pa preberite spodaj:

1. Film bi se moral imenovati 3.000 dolarjev, to je znesek, ki bi ga naslovni junak Edward moral plačati Vivian na koncu njunega druženja.

2. Med igralkami, ki so jih producenti »videli« v vlogi Vivian so bile Sandra Bullock, Meg Ryan, Sarah Jessica Parker, Kristin Davis in celo Madonna.

3. Na filmskem plakatu ni fotografirana Julia Roberts. Pravzaprav je njena le glava, telo pa ji je posodila dvojnica Shelly Michelle. Zanimivo je tudi, da ima na plakatu Richard Gere črne lase, čeprav je bil v filmu sivolas.

4. Film je bil prvotno mišljen kot drama, ki opisuje prostitucijo v Los Angelesu, Vivien pa naj bi bila odvisnica od drog. Na koncu filma naj bi jo Edward zapustil, ona pa bi s pridobljenim denarjem odšla v Disneyland.

5. V slavnem Beverly Wilshire lahko vsak, za 100.000 ameriških dolarjev, doživi Edwardovo in Vivianino zgodbo. V ceni je všteto bivanje v penthousu in nakupovanje na Rodeo Drive.

6. Ogrlica, ki jo je nosila Vivian, je bila vredna 250.000 dolarjev, zaradi česar je imela lastnega telesnega stražarja.

7. Legendarna rdeča obleka, v kateri je Vivian obiskala opero, naj bi bila črna. Kostumografinja Marilyn Vance se je s producenti kar nekaj časa prepirala okoli barve obleke in po nekaj posnetih kadrih v različnih oblekah, je obveljal njen predlog.

8. Vlogo poslovneža Edwarda je Sylvester Stallone zavrnil, med imeni, ki bi ga upodobili pa so se znašli še John Travolta, Christopher Reeve, Denzel Washinghton in Daniel Day-Lewis.

9. Richard Gere je ob branju scenarija menil, da je lik Edwarda izjemno dolgočasen. Povedal je, da je bil scenarij grozen.

10. V prizoru, kjer se Julia Roberts smeji ob gledanju črno-bele komedije na televiziji, jo je moral režiser Garry Marshall žgečkati po podplatih, da je iz igralke izvabil smeh.

11. Julia je bila ob snemanju golih prizorov tako nervozna, da so se ji po telesu pojavili izpuščaji.

12. Richard Gere je v filmu dejansko igral klavir in je tudi sam sestavil skladbo.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam