fbpx

Čeprav so jo vsi varali, ni nehala verjeti v ljubezen

Lifestyle, Odnosi, slider, Znani

Tako lepa in oboževana, toda Audrey Hepburn ni imela sreče z možmi, našla jo je šele z mlajšim partnerjem.

Hollywoodska diva Audrey Hepburn je veljala za eno najlepših žensk na svetu svojega časa in za zelo nadarjeno igralko. Mislili bi, da ji je bila sreča položena v zibko. Toda prav junakinja Zajtrka pri Tiffanyju je bila živ dokaz, da lepe ženske pogosto nimajo sreče v ljubezni.

Kljub njihovi lepoti in oboževanosti so osamljene in največkrat za povrhu še prevarane. Marsikatera vseeno do zadnjega dne ne neha verjeti v ljubezen in Audrey, ki je umrla pri vsega 63. letih, je bila zagotovo ena od njih. Srečo v ljubezni je našla šele v zrelih letih.

Hepburnova, ki se je rodila v Bruslju in umrla v Švici, je bila brezhibnih manir, kar gre zahvala njeni mami, baronici Elle van Heemstrae, ki je mlado Audrey naučila, da sta glavno orožje ženstvenost in nasmeh. No, to ji žal ni prineslo kaj prida sreče v ljubezni. Za povrh vsega je njen oče, bankir Joseph Victor Anthony Ruston zapustil družino, ko je imela igralka samo 6 let.

To je bil zanjo eden najbolj travmatičnih dogodkov in morda je tudi odsotnost očeta zakrivila napačne odločitve, ko je šlo za izbiro moških v njenem življenju. Očeta je dolga leta iskala in ga nazadnje našla na Irskem hudo bolnega ter mu potem vse do smrti pošiljala denarno pomoč. Medtem se je z mamo selila po Evropi in obe sta delali, da bi preživeli, Audrey pa je obiskovala balet. Po koncu 2. svetovne vojne sta se preselili v London. Za igralsko kariero se je Audrey odločila zato, ker je kot igralka dobila tri funte na dan več, kot baletka. Po letu 1953 in nastopu v legendarnem filmu Rimske počitnice je zaslovela po vsem svetu.

Audrey in William Holden

Preselila se je v Hollywood, s slavo pa so prišle tudi ljubezenske zveze in z njimi največkrat zgolj trpljenje. Med snemanjem filma Sabrina je spoznala modnega oblikovalca Huberta de Givenchyja in postala njegova muza, hkrati pa se je noro zaljubila v soigralca Williama Holdena, ki je bil tedaj poročen. Sanjarila je, da bo zaradi nje zapustil ženo, zatem pa izvedela, da je opravil vazektomijo, zaradi česar ni mogel imeti otrok in njene sanje so se sesule v prah.

“Zelo sem zaljubljiva. Moja slaba plat je, da ko začnem zvezo, si takoj predstavljam, kako se bova s tem človekom skupaj postarala, potem pa trpim.”

Tako je o sebi v nekem intervjuju povedala Audrey.

Igralka s prvim možem Melom

Prvega moža Mela Ferrera je spoznala leta 1954 in šest let zatem se jima je rodil sin Sean. Zakon je kmalu začel razpadati, menda zaradi Ferrerove nagle jeze in ker je imel številne ljubice. Zaradi stresa je Audrey dvakrat v tem času tudi splavila. Po 14 skupnih letih je njuna ljubezen dokončno ugasnila.

Drugič je pred oltarjem rekla ‘da’ leta 1969, poročila se je z italijanskim zdravnikom Andreo Dottijem, ki ga je spoznala na potovanju po Grčiji. Leto zatem se je paru rodil sin Luca, toda 13 let kasneje je bila igralka ponovno samska, saj je izvedela, da je imel mož kar nekaj mlajših ljubic naenkrat.

Andrea Dotti je bil njen drugi mož

“V obeh zakonih sem čakala, da sinova malo zrasteta, preden se ločim,”

je povedala igralka.

“Nisem želela, da ostaneta brez očeta prezgodaj. Njuni rojstvi sta bila najlepša dogodka v mojem življenju. Materinstvo in porod sta najlepši izkušnji, kar jih je.”

S sedem let mlajšim – končno srečna

Po teh dveh polomijah se igralka, ki je slovela po svoji modrosti, to pa so ji prinesle prav grenke življenjske preizkušnje, ni več poročila. V zakon ni več verjela, v ljubezen pa še naprej. Od leta 1980 je živela s sedem let mlajšim igralcem Robertom Woldersom, devet let, ki jih je preživela z njim pod skupno streho, pa je opisala kot najlepše obdobje v svojem življenju.

Leta 1992 se je po vrnitvi iz Somalije, kjer je delala za UNICEF, začela slabo počutiti. Vzrok hudih bolečin je bil rak na debelem črevesju in pljučih. Leto zatem je življenje nepozabne lepotice in igralke ugasnilo, njen grob v Švici pa še danes obiskujejo številni oboževalci in ljubitelji filma.

Foto: Pinterest, Glamour, Getty Images, Freestockphotos


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam