fbpx

Chanel piše zgodovino z linijo ličil samo za moške!

Lepota

Čas je, da se tudi moški naučijo uporabljati ličila, menijo pri Chanelu, ki bo elegantni komplet treh make-up izdelkov najprej predstavil v Južni Koreji 1. septembra.

Moški že tisočletja nosijo make up in to ni nič novega. V starem Egiptu so moški uporabljali črtalo za oči (kajal) kot statusni simbol in znak vplivnosti ter moči. Višji razred moških (plemstvo) si je v srednjem veku pudral obraz, šminkal usta in si lepil lepotna znamenja na lica. Konec 17. stoletja je vsak moški, ki je bil premožen, nosil lasuljo.

Zakaj ta uvod? Ker se neaterim zdi, da je sodobna ponudba kozmetike in ličil za moške dobesedno revolucionarna, pa čeprav ni. Poleg tega je make-up za moške zdaj bolj decenten, kot pred stoletji. Chanel je ena tistih modnih/beauty znamk, ki so sedaj lansirale moško linijo ličil – ta so zapakirana v praktičen in nadvse eleganten set, s tremi izdelki, neobhodnimi za sodobnega urbanega moškega, ki želi zgolj poudariti svojo naravno lepoto, ne da bi pri tem izpadel kaj manj moški.

A Chanel ni prvi, ki se je spomnil te poteze. Leta 2008 je Yves Saint Laurent (z make up znamko YSL Beauté) svoj kultni osvetljevalec Le Touche Éclat ponudil v srebrnem pakiranju z vtisnjeno oznako L’Homme. Moški so že prej uporabljali ta korektor, le da so ga kupovali na ženskem oddelku drogerije. Istega leta je sloviti modni oblikovalec Jean Paul Gaultier dal na trg make up linijo za moške, vključno z negovalno kozmetiko za mošnejši spol plus spremljajočo dišavo pod imenom Monsieur. Linija ličil je obsegala korektor za nepravilnosti na obrazu, bronzer, eyeliner in gel za urejanje obrvi.

Dandanes je le nekaj znamk, ki jim je mar moških. Lab Series ima za moške BB kremo, Clinique in Tom Ford ponujata bronzerje za moške, Tom Ford je to ponudbo še nadgradil z gelom za urejanje in temnenje obrvi ter osvetljevalec/korektor v treh barvnih odtenkih. Druge kozmetične hiše, ki so omenjene skušale posnemati, so hitro propadle s svojim načrtom.

Chanel je tradicionalna modna hiša, ki pa je vseeno naklonjena inovacijam. Glede na razvpitost znamke je uspeh z moško linijo ličil Boy de Chanel tako rekoč vnaprej zagotovoljen! Prvič doslej je Chanel Beauty predstavil posebno dekorativno kozmetiko samo za moške. Preprost make up komplet tvorijo trije izdelki v embalaži, ki je elegantno črno-modre barve. V setu so brezbarven negovalni balzam za ustnice, barvni svinčnik za urejanje obrvi (z dodano krtačko) in tekoča podlaga za obraz, ki prikrije pomanjkljivosti na koži.

Lahkotna formula, dolga obstojnost in zagotovilo, da moški ostane naraven ter še vedno moški, so vodilo nove kolekcije Boy de Chanel, ki bo zanesljivo razprodana. Ne preseneča, da jo bodo lansirali prav v Južni Koreji, kjer oba spola nadvse skrbno negujeta kožo, na tistem trgu pa tudi za moške obstaja kar nekaj lokalnih beauty znamk, ki so namenjene moškim. Pri Chanelu so vodilni poudarili, da so s to potezo želeli dati vedeti, kako lepota ni rezervirana samo za ženske…

Kot so zapisali pri reviji The Cut, je ime nove moške make up linije posvetilo oblikovalki Gabrielle Chanel in ustanoviteljici znamke, katere ljubimec in modna muza je bil Boy Capel. Ta je bil navdih za ime moške kolekcije ličil. Sedaj ima močnejši spol še eno priložnost več, da novost preizkusi in poudari svojo naravno lepoto ter atribute. Na moški način.

 

D. S.

Foto: Chanel, Fashion.hr, Hypebase, Billionaire, Variety


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam