fbpx

Chanel pokrovitelj velike obnove pariške ikone Grand Palais

Dekor, Izbor urednice, Lifestyle, Novice, Prva stran

Obnova ikonske zgradne bo potekala med leti 2020 in 2014.

Pariška ikonična zgradba Grand Palais bo deležna velike prenove in s Chanelovo pomočjo, bo po zaključku nedvomno videti spektakularna.

Če obstaja popolno mesto za uprizoritev najbolj neverjetnih modnih revij, je to Grand Palais des Champs- Élysées.

Marsikoga je novica, da bodo pariško poslopje, zgrajeno leta 1900, ki služi kot razstavna dvorana in muzejski kompleks, prenovili, zaradi boljšega izkoriščanja prostora.
Projekt obnove je ocenjen na približno 2,1 milijarde ameriških dolarjev, in medtem ko bo večino denarja zagotovila država, je Chanel edini pokrovitelj.

Odločitev pariške hiše o finančni podpori prenove kulturne znamenitosti ni pravzaprav nobeno presenečenje, saj je Karl Lagerfeld v Grand Palaisu prikazal nekaj izjemnih modnih spektaklov. Spomnimo se zadnje revije pomlad / poletje 2018, kjer je s pomočjo ogromnih slapov ustvaril francoske vrtove, leto prej pa podatkovno središče, za predstavitev jesen / zima 2017 smo občudovali vesoljsko ladjo, še pred tem pa je v Grand Palaisu stal Eifflov stolp.

Chanelova ustanoviteljica Gabrielle Coco Chanel je bila popolnoma zaljubljena v Pariz, zato bo prvotni veliki okrasni vhod poimenovan prav po tej modni oblikovalki.
Zaključek prenove Grand Palaisa je predviden leta 2024.

 

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam