fbpx

Chrissy Teigen odkrito o poporodni depresiji, ki jo je oropala energije

Intervju, Nerazvrščeno, Odnosi, Prva stran, Style Mama, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

“Vse dneve sem preždela na kavču na istem mestu in redko sem zbrala dovolj energije, da sem se odvlekla spat v posteljo.”

Ko pomislimo na Chrissy Teigen, se nam najprej prikaže njen zvezdniški twitter račun pa seveda manekenkin nalezljiv, širok nasmešek. Chrissy se vedno zdi utelešenje dobre volje, zato je bila novica, da je po rojstvu hčerke Lune padla v resno poporodno depresijo, precejšen pretres za javnost.

Depresijo in hude težave, ki so jo spremljale ter zavrle celo zmožnost njenega vsakdanjega funkcioniranja, je iskreno opisala v članku, ki ga je napisala za britansko revijo Glamour. Pravi, da jo je depresija spodsekala ravno med snemanjem zvezdniškega resničnostnega šova Lip Sync Battle.

“Že vstajanje zjutraj za na set je bila huda travma. Hrbet se mi je tresel, vse telo me je bolelo od vratu do zapestij. Bila sem povsem brez apetita. Tudi po dva dneva je minilo, ne da bi zaužila koščka hrane. In veste, kako pomembna je hrana zame!”

za uvod pove Chrissy, ki ni le supermodel, ampak tudi znana in predana kuharica z lastno knjižno uspešnico o pripravi zdravih obrokov.

Če ji ni bilo treba v studio, Teigenova sploh ni zapustila doma.

“Niti palca nisem pomolila čez vrata. Nisem vedela, kakšno je vreme, saj sem imela rolete dol. Večino dni sem preždela na istem mestu na kavču in komajda zbrala dovolj energije, da sem se po stopnicah privlekla v spalnico v zgornjem nadstropju. Včasih pa sem zaspala raje na kavču. John, moj mož, je bil tak srček, da je v tem primeru prišel še sam spat k meni na kavč. Prinesla sem si dol udobna oblačila, da mi ni bilo več treba sploh do garderobne sobe.”

Mlada mamica in lepotica pravi, da ji je bil soprog John Legend (zvezdniški pevec, skladatelj, tekstopisec in občasen igralec) v izjemno oporo po diagnozi.

“Ta moški je natančno tako sočuten, ljubeč, potrpežljiv in razumevajoč, kot je tudi videti,”

ne skriva ponosa, da je prav ona njegova srčna izbranka. Ta izjemen moški in popoln partner ji je pomagal prebroditi najhujše.

“Zadnjih devet mesecev je bil moja luč; prinašal mi je zdravila, z mano je gledal grozljive resničnostne oddaje, ki jih sicer ne mara. Če sem slučajno imela dober dan, je šel z mano v trgovino in si nadel strašansko smešen klobuk, da sem se ob pogledu nanj smejala. Videl je iskre v mojih očeh, ko me je spravljal v dobro voljo in točno je vedel, da potrebujem prav to. Vem, da si je najbrž včasih mislil sam pri sebi: ‘Za božjo voljo, punca, spravi se že v red!’ Ampak tega ni nikoli rekel ali mi dal vedeti, da sem mu v breme. Želel si je le, da bi bila spet kot nekoč srečna, trapasta in energična, vendar ni pritiskal name, da se moram počutiti tako.”

Teigenova ima z možem, ki ji je v tako izjemno oporo, očitno res srečo. Le kdo si ne bi želel take partnerske vdanosti in brezpogojne ljubezni, ki meji že na svetništvo? Manekenka in zvezdniška kuharica je za Glamour napisala, da je svojo zgodbo javnosti razgrnila zato, ker hoče, da ljudje vedo naslednje: poporodna depresija se lahko zgodi prav vsaki ženski. Pa tudi to, da tej pošasti ni dovolila, da uniči najboljše v njej. “Johna in Luno ljubim bolj, kot si predstavljam, da bi lahko ljubila kogarkoli nasvetu; in z Johnom upava, da bova Luni lahko ponudila družbo v obliki še kakega brata ali sestre. Poporodna depresija te najine odločitve ni spremenila.”

 

Foto: Glamour, UPI.com, Justjared, Today’s Parent, Vanity Fair, CBS News, New York Post


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam