Brooke Saward je mesto med spletnimi vplivneži pridobila s pisanjem bloga in vodenjem družbenih omrežij pod imenom World Wanderlust, kjer je več kot desetletje delila zapise s svojih potovanj.
Na svojih solo avanturah je raziskovala restavracije, kavarne in pekarne ter se udeleževala kuharskih tečajev, kar jo je nazadnje privedlo do novega, nič manj uspešnega posla. Danes Brooke uspešno vodi pekarno in o zakulisju slaščičarskega posla deli utrinke na Instagram profilu.
Glede na njeno popotniško paleto izkušenj in okušanj, ji brez dvoma lahko verjamemo, ko trdi, da ima recept za najboljšo čokoladno torto – za katero menimo, da jo je vredno preizkusiti na lastnih brbončicah.
Recept za čokoladno torto
Sestavine za biskvit:
- 250 g navadne moke
- 267 g kristalnega sladkorja
- 220 g rjavega sladkorja
- 96 g kakava v prahu
- 2 ½ žličke sode bikarbone
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlička soli
- 300 ml pinjenca (sobna temperatura)
- 180 ml kave (sobna temperatura)
- 160 ml rastlinskega olja
- 3 velika jajca (sobna temperatura)
- 1 žlica vaniljevega ekstrakta
Postopek:
- Pečico segrejte na 175 °C in pripravite tri okrogle pekače s premerom 20 cm (namažite in obložite jih s papirjem za peko).
- V veliki posodi zmešajte suhe sestavine: moko, kristalni sladkor, rjavi sladkor, kakav v prahu, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol.
- V drugi posodi združite mokre sestavine: pinjenec, kavo, olje, jajca in vaniljev ekstrakt.
- Mokre sestavine dodajte suhim in mešajte, dokler se zmes ravno ne poveže. Pazite, da ne mešate preveč.
- Testo enakomerno razdelite med pripravljene pekače in pecite 25–30 minut. S pomočjo zobotrebca preverite, ali je pečeno.
- Pustite, da se biskviti 10 minut hladijo v pekačih, nato jih previdno prestavite na rešetko in ohladite do konca.
Čokoladna glazura:
Sestavine:
- 225 g nesoljenega masla (sobna temperatura)
- 120 g sladkorja v prahu
- 96 g kakava v prahu
- ½ žličke soli
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- 240 g čokolade (stopljene)
- 240 ml sladke smetane (rahlo ogrete)
Postopek:
- Maslo, sladkor v prahu in kakav zmešajte v posodi mešalnika do rahle in puhaste zmesi.
- Dodajte vaniljev ekstrakt in ga dobro vmešajte.
- Rahlo segrejte smetano in jo na nizki hitrosti primešajte.
- Stopljeno čokolado ohladite, nato jo primešajte glazuri. Mešajte, dokler ne postane rahla in puhasta.
- Zložite plasti biskvita in jih premažite s čokoladno glazuro.
Za podroben prikaz postopka lahko sledite njenem videoposnetku na YouTubu.