Ta super preprost recept, ki vsebuje oves in jogurt, je zdrava alternativa težkim čokoladnim tortam, ki pa je primeren tudi za tiste, ki ne jedo glutena.
Namesto moke so v tem receptu ovseni kosmiči. Oves ne vsebuje glutena, če ni kontaminiran s pšenico, zato je primeren za tiste, ki ne jedo glutena. Torta se postreže hladna in je res preprosta za pripravo.
Sestavine za biskvit:
- Skodelica ovsenih kosmičev,
- ½ skodelice kokosove moke,
- ⅓ skodelice kakava,
- 1 čajna žlička pecilnega praška,
- 2 žlici mletega lanenega semena,
- ½ skodelice naribane temne čokolade,
- ½ skodelice jogurta,
- 3 velika jajca,
- ⅓ skodelice javorovega sirupa,
- vanilijeva esenca.
Sestavine za kremo:
- 170 g polnomastnega kremnega sira,
- 2 skodelici jogurta,
- 3 žlice javorjevega sirupa,
- ½ čajne žličke medu.
Priprava biskvita:
Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija in pekač namažite z oljem. V multipraktiku zmiksajte ovsene kosmiče, kakav, pecilni prašek, laneno seme in čokolado. Nato dodajte jogurt, jajca, javorjev sirup in vanilijo ter mešajte še 30 sekund.
Testo nalijte v pekač (zelo bo tekoče) in pecite 28 do 30 minut oz. dokler ni zobotrebec čist, če ga zapičite v testo.
Biskvit popolnoma ohladite in pripravite kremo.
Priprava kreme:
Vse stepite s stepalnikom in postavite v hladilnik. Ko se testo ohladi, jo namažite po biskvitu in posujte s kokosom ter čokolado.
Dober tek!