fbpx

Črno poletje: 6 načinov, kako črno nositi tudi poleti!

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, slider, trend, Zanimivosti

Te trendovske kose lahko nosite poleti v črni barvi in pri tem vam ne bo prav nič vroče. Celo nasprotno! Preberite, zakaj,

Naj gre za modo, vašo najljubšo barvo oz ne-barvo, ki se ji ne želite odreči niti poleti, ali pa za povsem praktične razloge, ki jih bomo navedli v nadaljevanju, kot pribito je dejstvo, da se nekatere ženske tudi v vročih poletnih mesecih ne želijo odreči total-looku, sestavljenem iz črnih kosov oblačil, ki daje videz monokromnosti.

V nadaljevanju vam predlagamo nekaj letos zelo trendovskih kosov, ki jih lahko nosite poleti v črni barvi in pri tem vam ne bo, obljubljamo, prav nič vroče. Celo nasprotno! Pa poglejmo, zakaj. Nekateri se s prihodom poletja takoj prelevijo v belo ali pastelno modno senzacijo. Kar nekako verjamemo, da nas bo bela barva v vročini ‘ohladila’, kar pa je, trdi fizikalna znanost, čisti non-sense ali po domače nesmisel.

Kul in trendovsko ozaveščeni bodo to poletje naredili tako, kot Arabci in ljudstva, ki živijo v puščavi. Če njim črna barva za zaščito pred soncem odlično služi že tisočletja in te navade ne spreminjajo zaradi mode, bo očitno že nekaj na njihovi izkustveni modrosti, ki se prenaša iz roda v rod, kaj menite?

Bela je vsota celotnega vidnega spektra (v njej so vsebovane vse barve), črna pa nasprotje tega, zato je ne-barva. Bela oblačila naj bi odbijala velik del valovnih dolžin energije, ki pride do nas – torej uspešno odbija sončne žarke. Le da tej teoriji nekaj manjka, saj toplota ne pride le od sonca, ampak tudi od temperature našega telesa in znoja. Ko se telesna toplota torej odbije od bele tkanine, ki jo nosimo, to pomeni, da se dobesedno ‘kuhamo’ v belih oblačilih. Zveni kar logično, kajne?

Tu so torej trendovski kosi, ki si jih obvezno privoščite letos v črni barvi:

# Dnevna obleka midi dolžine ali črna maksi obleka

# Lahkotna in tanka poletna jakna

# Udoben kos oblačila, lahko hlače

# Zanimiva trendovska majica, lahko s potiski

# Koktejl oblekica za svečane priložnosti

# Bretelle obleka s ‘špageti’ naramnicami, kot  v 90. letih

obleka bretelle

In da se vrnemo na bistvo: zakaj je najboljša barva za poletje prav črna? Zato, ker nam omogoča, da se hladimo v njej oziroma se ne pregrevamo. Črna sicer resda vsrka UV žarke, a prav tako vsrka tudi toploto telesa in je ne vrača nazaj!

 

Pomembno pri tem pa je, da oblačila niso tesna, ampak se lepo ovijejo okoli telesa, so široka in padajoča. Če se vam bo kdo naslednjič čudil, zakaj poleti hodite naokoli v črnem, mu mirno povejte, da o fiziki očitno nima kaj dosti pojma…

 

Foto: Sunday Chapter, Stylecaster, Kat’s Fashion Fix, Poison and Ice


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam