fbpx

Črtalo, ah to črtalo…

Lepota, Ličenje

Prvič je vedno težko, obrobit oči namreč. Narisati to črto tako, da ne izgledaš kot Indijanec z bojnimi…

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo….to velja tudi za ličenje. Od neveščih je slišati, da je kar precejšen izziv obrobiti oči, ne da ob tem izgledaš kot žalostni panda. In pri tem podvigu vsekakor velja vaja, vaja, vaja.

Na voljo je veliko proizvodov s katerimi lahko zarišemo črto tik ob trepalnicah. Od takih v tušu s čopičem, do takih, ki imajo konico flomastra ali čopiča ter v gelu, ki ga nanašamo s čopičem.

Če še niste vešči, lahko začnete z dobro ošiljeno barvico ter si morda na začetku pomagate tako, da naredite vzdolž veke samo pike, ki jih nato povežete. Sledi del, ko si naredite »repek«. Kakšen bo ta je odvisen od tega kakšen videz si želite.

Če gre za vsakodnevno ličenje za službo , naj bo ta diskreten in krajši, za večerno ličenje in posebne priložnosti pa ga le poudarite, prav tako je lahko tudi črta izrazitejša.

Trik, ki je popularen in zelo uporaben je, da si vzdolž spodnjih trepalnic navzven nalepite lepilni trak (boljše je uporabiti medicinskega, ki ga pred tem dvakrat nalepite na hrbtno stran dlani, da lepilo malce popusti) .  Ta korak lahko uporabite tudi ko nanašate senčilo in ustvarjate t.im. »cat eye«.

čopič ploščatČe se vrnemo k črti, nadaljujete torej ob robu lepilnega traku, dolžina je povsem odvisna od vašega okusa. Če ste začele z barvico je lepše ,če preko nje potegnete še črtalo.

Za bolj dramatičen, mačji videz, je črta lahko malce debelejša na zunanjih kotičkih in repku, ter vedno tanka na notranji strani oči. V kolikor ste kje zašli iz linije, priporočamo, da uporabite tanek ploščat čopič, ki ga pred tem namočite v odstranjevalec ličil, ter kot z brisalcem zradirate napake. Pomembno je, da ga sproti čistite.

Ličenje lahko zaključite tako, da v notranje kotičke oči nanesete nekaj svetlega senčila, ki dodatno poudari vaše oči.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam