V kolikor vaši gostje, po tem ko na mizo postavite vašo najljubšo sladico, tarnajo, da ne jedo sladic z moko, živalskimi sestavinami ali pazijo na vnos sladkorja, jih presenetite z jesensko sladico, za katero ne bodo mogli najti izgovora.
Za presenetljivo lahkotno in slastno sladico ne potrebujete veliko slaščičarskega znanja, ampak zgolj zrel kaki, nesladkan kakav in silikonski model za kolače.
SESTAVINI:
približno kilogram zrelega kakija (že očiščenega)
3 žlice temnega kakava
PRIPRAVA:
Očiščen zrel kaki narežete na manjše kose in stresete v visoko posodo. Kakiju dodate nesladkan (po želji tudi sladek) kakav. Sestavini s paličnim mešalnikom ali blenderjem zmešajte v smuti in ga zlijete v pekač ali kozarčke. Sladico postavite v hladilnik vsaj za kakšno uro. Ko je sladica popolnoma ohlajena, pekač pokrijete s servirnim krožnikom in vse skupaj obrnete. Puding, ki bo takoj padel iz kalupa, lahko popestrite s stepeno smetano ali kakšnim dobrim jesenskim koktajlom.
Sladico je v svoji knjigi Nedeljske sladice predstavila Mateja Delakorda, navdih zanjo pa je dobila med listanjem italijanske revije.