fbpx

Čudovite življenjske lekcije zvezdnice, ki po treh ločitvah še vedno verjame v ljubezen!

Znani

Oskarjevka Halle Berry je 14. avgusta praznovala 54. rojstni dan. Rojena je bila leta 1966 v Clevelandu.

Čeprav ima lepotica izjemno kariero, ji v zasebnem življenju ni bilo postlano z rožicami. Na začetku kariere je izgubila 80 odstotkov sluha na eno uho, potem ko jo je v glavo udaril nekdanji fant. Nikoli ni razkrila, kdo je bil, vendar je dala vedeti, da nasilja ne bo trpela in je zvezo prekinila.

Bila je poročena trikrat. S športnikom Davidom Justiceom, glasbenikom Ericom Bennettom in igralcem Olivierjem Martinezom.

Čeprav se je ločila trikrat, ni izgubila vere v ljubezen. Priznava pa, da se v zadnjem času posveča predvsem svojima otrokoma, 11-letni Nahli in 5-letnemu Maceu.

V intervjujih odkrito govori o svojih življenjskih izkušnjah, tako pozitivnih kot negativnih, in iz njih smo izluščili pet najlepših življenjskih spoznanj.

O ljubezenskih napakah

Mislim, da nenehna izpostavljenost javnosti dodaja še en element izkušnjam, ki jih doživljam kot ženska. Pripeljana so na novo raven, kjer se jih doživlja not nenormalne. Vendar pa se moje izkušnje ne razlikujejo od vaših, le da se o mojih javno piše in govori. Tako kot večina žensk tudi jaz iščem srečo in ljubezen, poskušam uravnotežiti materinstvo in kariero. Borim se z vsemi temi stvarmi, tako kot vsi drugi.

Halle Berry in Olivier Martinez

O zlorabi v odnosih

Predolgo sem gledala svojo mamo, ki je ostala v nasilni zvezi. Ta izkušnja me je naučila eno izmed najbolj pomembnih lekcij. Če kdo dvigne roko nad vas, pojdi stran od njega. Ko se mi je to zgodilo, sem odšla. Nikoli ne dovolim, da me kdo zlorablja.

O osebnem razvoju

Delam na tem, da razbijam stare navade in spreminjam način razmišljanja o odnosih. Dolgo nisem mogla sprejeti tega, kar sem naredila sama sebi – dejstva, da v odnosu potrebujem dramo. V poslu sem uspešna, ker sem vedno pozitivno razmišljala. Ko pa gre za moje zasebno življenje, imam veliko strahov in negativnih misli. Moj cilj je razmišljati, da ne želim biti prizadeta, prevarana. Zato mislim, da si zaslužim nekoga poštenega. Starejši, ko postajaš, bolj se zavedaš, da se imaš pravico počutiti bolje. Mogoče mi z zakoni ne gre prav dobro, vem pa, da sem razvila dobre komunikacijske veščine, ki so pomemben del mojega osebnega razvoja.

O sprejemanju lastnih napak

Razvila sem se v osebo, ki prevzema odgovornost za svoje odločitve. Zdaj lahko rečem, da sem nekaj sama izbrala, se zmotila in to je bila moja krivda. Ne bom prenašala krivde na nekoga drugega, niti krivde drugih ne bom sprejemala nase. Od svojih napak se najlažje ločimo, če jih sprejmemo.

O materinstvu

Vse, kar si želim, je, da mi otroci nekega dne rečejo: Nisi bila popolna, nisi vse naredila pravilna, ampak bila si dobra mama. Nekega dne bosta odrasla in nočem biti ena izmed mam, ki jočejo, ko njihovi otroci odhajajo. Želim biti mama, ki jim bo pustila, da odletijo iz svojega gnezda, da bodo imeli svoje življenje.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam