fbpx

Da sonce ne bo najhujši sovražnik kože …

Lepota, Nega telesa, Novice, Obraz, Prva stran

Sonce je pomembno za življenje, zato se mu ne izogibajte. Pomembno pa je, da poznate vse dejavnike tveganja.

Sonce, vir toplote in ugodja, je nujno potrebno za življenje na Zemlji. Zmerno sončenje pomaga pri sintezi vitamina D, ki je potreben za vezavo kalcija v kosteh in za izločanje melatonina, ki je znan po svojem antidepresivnem delovanju.

Toda čezmerno izpostavljanje soncu ima lahko škodljive posledice za organizem, predvsem za kožo, na katero delujejo tri vrste UV-žarkov:

Žarki UVB- so najmočnejša vrsta žarkov in delujejo samo na povrhnjico oziroma vrhnjo plast kože. Ti žarki povzročijo eritem, bolj znan kot sončne opekline, kar se kaže kot pordela koža in kongestija. Prav tako ustvarijo proste radikale, ki lahko poškodujejo DNK in beljakovine v kožnih celicah.

Žarki UVA- so manj močni, dosežejo dermis in povzročijo reakcije z dolgotrajnimi posledicami. Prispevajo k prehitremu staranju kože (t. i. fotostaranje), ki se kaže kot gube, izguba elastičnosti kožnega tkiva in dehidracija zgornje plasti povrhnjice.

Infrardeči žarki prodrejo v podkožna tkiva in povečajo poškodbe, ki jih povzročijo UVA- in UVB-žarki, pri tem pa izzovejo tudi oksidativni stres.

Za učinkovit boj proti vsem škodljivim učinkom sončnega sevanja je Biologique Recherche razvil program nege v treh korakih, prilagojen vsem trenutnim stanjem kože (Instants de Peau©), izpostavljene velikim količinam UV- in infrardečih žarkov:

 1. Pred izpostavljanjem za obnovitev, zaščito povrhnjice in spodbujanje porjavelosti.
 2. Med izpostavljenjem za ustvarjanje zaščite, ki kožo varuje pred sončnim sevanjem.
 3. Po izpostavljanju za umirjanje, okrevanje in navlažitev kože.

Organizem je razvil različne načine naravne zaščite pred UV-sevanjem, kot so povečanje debeline roženine, pigmentacija kože ter encimska sestava popravka DNK. Ta mehanizem za razvoj potrebuje štiri tedne, zaradi česar se prva stopnja »sončne metodologije« Biologique Recherche začne pred sončenjem. Nega s Préparation U. V., z bogatimi aktivnimi sestavinami naravnega in rastlinskega izvora, pripravi kožo za optimalno sprejemanje sončnega sevanja že od prvega izpostavljanja sončnim žarkom.

Delovanje:

 • Spodbuja sintezo melanina brez sončenja, pri tem pa spodbuja naravno porjavitev kože, pri čemer ni izpostavljena škodljivim učinkom sončnih žarkov, zahvaljujoč tripeptidnemu aktivatorju melanina, sladkorjem iz rjavih alg, izvlečku konoplje in olju iz bučnih semen, pomešanih z ojačevalcem melanina.
 • Preprečuje nastanek pigmentnih madežev in upočasni staranje kože, zahvaljujoč izvlečku morske diatomeje.
 • Bori se proti nastajanju prostih radikalov, zahvaljujoč antioksidatinim tripeptidom in oljnemu izvlečku rožmarina.

Navodila za uporabo:

Préparation U. V. uporabite najmanj štiri tedne pred prvim daljšim sončenjem. Po rahlem pilingu z losjonom P50 Biologique Recherche, ki najbolje ustreza trenutnemu stanju kože (Instant de Peau©), nanesite Préparation U. V. zjutraj in zvečer na obraz,  vrat in dekolte.

Ta 100 odstotni  naravni ekskluzivni izdelek Biologique Recherche brez nanodelcev, ustvarjen  na podlagi »Triple Shield Complex©«, varuje povrhnjico pred UVA-, UVB- in infrardečimi žarki. Izdelek je fotostabilen in vodoodporen.

Prvi na svetu!

Koža premore naravni sistem zaščite, ki ji omogoča, da se upre nizkim odmerkom UV-žarkov. Da bi omejili poškodbe kože, moramo pri nenehnem ali intenzivnem izpostavljanju soncu uporabiti zunanjo zaščito pred ultravijoličnimi žarki. Običajno sta na voljo dve vrsti zaščitnih filtrov:

 • Kemični filtri absorbirajo UV-žarke. Toda nekateri od njih lahko povzročijo neželene alergijske reakcije pri osebah z občutljivim stanjem kože (Instant de Peau©). Prav tako je ugotovljeno, da so škodljivo vplivali na okolje in koralne grebene.
 • Mineralni filtri odbijajo UV-žarke. Filtri z mikrodelci ne prodrejo skozi kožo in tako nimajo škodljivega vpliva na organizem. Nekatere raziskave so pokazale, da pri filtrih z nanodelci ni tako.

Protection U. V. združuje 100 odstotne naravne, mineralne filtre brez nanodelcev, inovativne rastlinske aktivne sestavine in naravni infrardeči filter. Ta Triple Shield Complex© zagotavlja zaščito pred celim spektrom sončnega sevanja, nevarnega za organizem. Ta formula pomaga preprečevati staranje kože in njeno izsušitev. Formula Protection U. V. vsebuje zaščitni faktor SPF 25, popolno ravnovesje za porjavelo, vendar zaščiteno kožo in najvišjo zaščito pred žarki UVA (PA +++).

Delovanje:

 • Kožo varuje pred žarki UVA- in UVB- (mineralni filtri: titanov dioksid, cinkov oksid in rastlinski filtri: karanja olje, fitosteroli rastlinskega izvora, zaščitni ester, pridobljen iz riža) ter pred infrardečimi žarki (izvleček koraline).
 • Vlaži povrhnjico in omejuje izsušitev kože (pomirjujoče, anti-age in vlažilne aktivne sestavine proti prostim radikalom: izvleček alge laminaria).
 • Omejuje fotostaranje in pojav pigmentnih madežev (izvleček alge morska diatomeja).
 • Umirja povrhnjico (antiglikacijske aktivne sestavine: liposomalni kompleks karnozina in silimarina).

Navodila za uporabo:

Izdelek Protection U. V. obilno nanesite na celoten obraz, vrat in dekolte pred sončenjem, nato pa za popolno zaščito vsaki dve uri.

Kompleksna formula nege, bogate z aktivnimi sestavinami, ki pomirijo in regenerirajo kožo po sončenju in pri tem zmanjšujejo znake staranja.

Po sončenju se lahko koža vname, pordeči, nastanejo mehurji in je boleča. V celicah povrhnjice pride do apoptoze, hitro odmrejo in se odstranijo z luščenjem kože. Opečena koža je nato občutljiva na sonce, saj so žarki UVB- spremenili DNK celice povrhnjice. Kožo je treba zato po daljšem sončenju nujno pomiriti.

Med izpostavljanjem žarkom UVA- (ki predstavljajo 98 odstotkov UV-žarkov na površini Zemlje) lahko nastanejo prosti radikali in spremenijo DNK celic dermisa, pri tem pa spremenijo vlakna kolagena ter elastina. Glikacija, med katero ta vlakna postanejo trda in izgubijo svoje viskozno-elastične značilnosti, povzroči pojav gub, ali poglobi že obstoječe gube. Ta pojav, ki nastane zaradi reakcije med beljakovinami kože (kolagen in elastin) in sladkorjem, pospeši staranje kože. Karnozin, ki je v negi Réparation U. V., zapolni prostor beljakovin in reagira s sladkorjem, tako da so vlakna kolagena  elastina in zaščitena.

Delovanje:

 • Po sončenju okrepi in pomirja kožo (pomirjujoče aktivne sestavine: polisaharidi, bogati z ramnozo, izvleček rastline kudzu, kompleks aminokislin).
 • Vlaži zgornjo plast povrhnjice (vlažilne aktivne sestavine: derivat vlažilnih sladkorjev).
 • Bori se proti prostim radikalom (aktivne sestavine proti prostim radikalom: izvleček mimoze, izvleček belega čaja).
 • Bori se proti znakom staranja, ki nastanejo zaradi sončenja (aktivna antiglikacijska sestavina: karnozin, polifenoli, pridobljeni iz mleka navadnega repinca in tokoferolov).
 • Preprečuje lupljenje kože (relipidacijska aktivna sestavina: izvleček kvasa Pichia Anomala).

Navodila za uporabo:

Izdelek Réparation U. V. nanesite po sončenju na celoten obraz, vrat in dekolte ter nežno masirajte, da se popolnoma vpije, pri tem pa pazite, da izdelek ne zaide v oči.

Sonce je pomembno za življenje, zato se mu ne izogibajte. Pomembno pa je, da poznate vse dejavnike tveganja, če na soncu ostanete predolgo.

Maja iz Ljubljane:

»Moja kože je pri 40. letih še vedno lepa in prožna, predvsem zaradi ustrezne nege. No, nekaj so tudi geni. Preskusila sem kar nekaj znamk in nekatere so me res prepričale z učinkovitostjo. Izdelke Biologique Recherche sem prvič kupila čez lužo, predvsem zaradi dobrih ocen, ki sem jih prebrala na tujih lepotnih blogih. Vesela sem, da je ta kozmetika končno na voljo tudi pri nas. Vsem priporočam, da najprej opravijo test, ki nekako pokaže, kakšno je stanje kože in kaj potrebuje. Na podlagi tega lahko izberete izdelke posebej za vašo kožo.«

Po štirih letih raziskav je Biologique Recherche ustvaril novo, močno in zanesljivo metodo za nego povrhnjice med celotnim procesom sončenja, in sicer pripravi, zaščito in okrevanje.

Prva nega za sončenje Biologique Recherche TRIPLE SHIELD
Več informacij in nakup izdelkov je možen v salonu Shape v Ljubljani.

Shape Salon Lepote

Barjanska cesta 72,Ljubljana

041 771 689


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam