fbpx

Dedek in babica, ki sta se odrekla vnučkom (RESNIČNA ZGODBA)

Odnosi

Največkrat lahko preberemo zgodbe, kako stari starši razvajajo svoje vnučke. Nekateri jih imajo celo rajši, kot svoje otroke.

Zgodba, ki smo jo prebrali pred kratkim na enem izmed naših forumov, pa je čisto drugačna. Bralka pravi, da sta vnukom njena starša popolnoma odpovedala… Razlog pa je, milo rečeno, nenavaden.

Tako je zapisala:

“Pozdravljeni,

zanima me, če ima kdo izmed vas tako izkušnjo in bi lahko dal nasvet, kako pomagati otrokom.

Bom zelo skrajšala zgodbo. Hči in sin sta stara 9 in 11 let, s starimi starši sta od rojstva imela kolikor toliko običajen odnos. Babi in dedi nikoli nista ne vem kako izkazovala čustev, ampak mislim, da sta ju imela rada. Stara starša sta precej verna, midva z možem pa ne. Nekako smo ju vseeno na njuno željo vpisala k verouku, ko sta odraščala pa nista več želela hodit. Ker tudi midva temu ne dajeva nekega pomena, ju nisva silila, usmerila sta se v šport. Kaj je iz tega nastalo, si človek ne more misliti. Stara starša sta se odrekla otrokoma in nama. Radikalno – nimamo več stikov že nekaj časa.

Kako naj pomagava otrokoma razumeti? Ne bi rada, da bi imela kako travmo v odrasli dobi. Razmišljam morda tudi o pogovoru s terapevtom. Kako naj jima razloživa, če še sama ne razumeva? Sploh hči večkrat vpraša, zakaj je babi jezna nanjo, meni pa se trga srce. Sin, ki je mlajši, pa nič ne reče, ampak vidim, kako je žalosten, ko ni dobil njunega klica za rojstni dan.

Vse skupaj je …brez besed, ampak pustimo. Sedaj me zanima le, kako otroka zaščititi. Včasih pomislim tudi, kaj pa če, se kar naenkrat odločita priti nazaj? Naj ju spet spustim v naša življenja?

Kaj so ji odgovarjali bralci, pa si preberite TUKAJ.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam