“Delam od 9. do 17. ure in nimam življenja izven službe”

08. november 2023

“Delam od 9. do 17. ure in nimam življenja izven službe”

08. november 2023

Na TikToku je postal viralen video, v katerem uporabnica obupana ugotavlja, da je služba z delovnikom od 9. do 17. ure nehumana in da ji ne ostane nič časa za zasebno življenje.

Že nekaj časa se govori o tem, da je 8-urni delovnik zastarel in neučinkovit pristop k delu. Zdaj pa so o tem postali glasni tudi predstavniki generacije Z, ki se počasi poslavljajo od študentskega življenja in vstopajo v službe.

In kaj se zgodi, ko predstavnik Gen Z pride v podjetje, kjer še vedno velja 40-urni delovni teden, z delovnim časom od 9. do 17. ure? Solze, razburjenost in hud pristanek na realna tla.

Uporabnica TikToka Brielle je svoje ogorčenje delila v enem od videov, v katerem povsem razburjena in na robu solz razlaga, da je dobila prvo službo po koncu študija, ki pa ji vzame čisto preveč časa.

@brielleybelly123

im also getting sick leave me alone im emotional ok i feel 12 and im scared of not having time to live

♬ original sound – BRIELLE

“V mesto se moram voziti, kar mi vzame ‘celo večnost’, na vlaku moram biti ob 7.30, domov pa pridem šele ob 18.15. Potem pa nimam več časa za ničesar, oprham se, pojem večerjo in grem v posteljo. Nimam časa in energije niti za kuhanje večerje, za telovadbo … tako zelo sem razburjena.”

Nato je dodala, da je delovni čas od 9. do 17. ure “nor”, sploh, če se moraš voziti in ti pot domov vzame skoraj eno uro. Sprašuje se tudi, kako ljudje s takšnim delovnikom sploh najdejo čas za prijatelje in zmenke.

Foto: Instagram @melissa_thiebaut

Številni se z njo strinjajo

Številni uporabniki so stopili na njeno stran in se strinjali, da je takšen delovnik utrujajoč in nehuman, pri čemer so mnogi izpostavili, da je še huje, ko dobiš otroke.

“Nisi sama. Res je noro, kako tako dnevi povsem izginjajo. Res potrebujemo štiridnevni delovni teden,” je zapisala ena uporabnica, druga pa izpostavila, da ob tem ne zmanjka časa le za socialno življenje, ampak tudi za nujne opravke, ki jih je treba opraviti povrhu vsega.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic