fbpx

Desna roka Karla Lagerfelda, ki Chanel že 30 let vodi iz sence

Moda

Lagerfeld je poln laskavih besed za Virginie Viard in jo imenuje za žensko, ki je prekosila samo popolnost. Večkrat je poudaril, da je ona tista, ki vdihne življenje v njegove ideje.

Skrivnostna kreativka je utelešenje vsega, kar predstavlja luksuzna blagovna znamka Chanel. V defileju Chanelove modne revije za pomlad-poletje 2019 se je Veliki Karl pojavil z javnosti še neznano rjavolasko in pozdravil prisotne goste.

Neznano? No, kakor komu. Virginie Viard je bila morda samo odlično varovana skrivnost francoske hiše visoke mode, je desna roka Karla Lagerfelda, sicer pa ima že dolgo položaj direktorice studia modne hiše Chanel, le da je skoraj 30 let, kar že sodeluje skupaj z Lagerfeldom, delovala ‘iz sence’.

 

Skupaj z Lagerfeldom se je šik Francozinja zdaj pojavila drugič, njen ‘debut’ se je zgodil maja letos, ko je nekoliko sramežljivo stala skupaj s slovitim modnim kreatorjem na stopnicah improviziranega ‘letališča’, v katerega je Chanel prelevil svojo takratno modno pisto.

Virginie Viard dela z Lagerfeldom že skoraj 30 let, zato zelo preseneča, da jo tako redko vidimo. Leta 1987 se je hiši Chanel pridružila kot pripravnica, že štiri leta kasneje je dobila direktorsko mesto. Odgovorna je za realizacijo Lagerfeldovih idej, tesno sodeluje s kreativnim timom in nadzoruje zelo veliko procesov v ozadju, od nakupa pravih tkanin do kontrole kakovosti.

Tudi Karl Lagerfeld je poln laskavih besed za Virginie in jo je v enem od intervjujev imenoval za žensko, ki je prekosila samo popolnost. Večkrat je že poudaril, da je prav ona tista, ki vdihne življenje v njegove ideje, jih prilagodi potrebam sodobnih žensk in preprečuje, da bi drzne zamisle kadarkoli izgubile stik z resničnostjo.

Virginie Viard je tudi sicer utelešenje prave Chanel ženske, videti je sproščena in obenem elegantna; tisti tipični francoski šik dosega s kombiniranjem jeansa, sproščenih casual oblačil, suknjičev in jaken, že samo njena frizura pa svetu takoj sporoči, da je pred nami – prava Francozinja.

Tudi zrasla je obkrožena z modo, njen ded je prodajal tekstil, njena babica in mama sta radi sami krojili in šivali oblačila. To strast do mode je podedovala tudi Virginie, ki je s prijateljicami že pri 20-ih naredila svojo prvo modno znamko, konec 80. let je sodelovala z Borgom, pariškim kostumografom za gledališče, sodelovala je tudi kot kostumografka pri filmu Camille Claudel z igralcema Gérardom Depardieujem in Isabelle Adjani.

Prakso pri Chanelu je dobila preko svojih zvez v modni industriji, pri hiši Chanel pa so kmalu ugotovili, kako je nadarjena. Skrbno je spremljala vsako besedo, ki jo je kdaj izrekel Lagerfeld in jo znala preleviti v končni izdelek. Po desetletjih skupnega dela sta Virginie in Karl kot stara zakonca, ki drug drugega popolnoma razumeta tudi brez besed.

 

D. S.

Foto: De Standaard, Grazia.it, Madame Figaro, WordPress


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam