fbpx

Diamanti so ‘out’! Novi zaročni prstani so drugačni

Lifestyle

Čeprav so diamantni prstani dolga desetletja veljali za ultimativen kos nakita ob zaroki, predvsem zaradi mode, ki jo je uvedel Tiffany, se zdi, da na njihovo mesto prihaja zanesljiva zamenjava…

Tradicija podarjanja diamantnega zaročnega prstana prihaja iz ZDA, dokončno pa jo utrdila in za modno naredila draguljarska korporacija Tiffany & Co.. No, tudi v zvezi s tem se časi spreminjajo in prav je tako.

Namesto belih diamantov postajajo vse bolj priljubljeni barvni dragi in poldragi kamni. Kot dokazujejo zadnje analize potrošniškega obnašanja in nakupovalnih navad, diamantni zaročni prstani počasi že tonejo v preteklost.

Pač pa se je namesto kupovanja diamantnih prstanov za zaroko precej povečalo iskanje dragih in poldragih kamnov, ki se ujemajo z mesecem rojstva bodoče neveste!

V to dejstvo ne dvomimo, ker jo potrjeno s številkami: nov trend se je zgolj v zadnjem letu podvojil!

“Diamanti so generacijam pred nami pomenili ultimativni znak zaobljube, toda sodobne bodoče neveste imajo drugačne želje in običaje. Želijo izraziti svoj osebni slog in nositi prstan, ki odseva njihovo osebnost. Zato so dragi kamni ali tudi poldragi kamni v barvah postali najpogostejša izbira sedanjega časa, ko gre za izbiro zaročnega prstana,”

je povedala poznavalka trendov Dayna Isom Johnson za spletno stran The Zoe Report.

Toda vse bodoče neveste niso tako natančne, ko gre za povezavo dragega kamna in svojega meseca rojstva. Smaragd ali vsaj njegova imitacija, kamen, ki je povezan s simboliko rojenih v mesecu maju, je denimo najbolj priljubljena izbira.

Takoj za smaragdom ali vsaj poldragim kamnom v smaragdno zeleni barvi, pa si sledita safir, ki uteleša mesec september, in opal, ki simbolizira mesec oktober!

D. S.

Foto: Instagram, The Jewel Box,


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam