fbpx

Dieta Gisele Bündchen: 6 pravil za razstrupitev telesa

Fit, Lepota, Lifestyle, Prva stran, Zanimivosti, Znani

Supermankenka svoje telo dojema kot svetišče, njena načela pa so stroga in dosledna.

Supermodel Gisele je pred leti popolnoma spremenila svoj način prehranjevanja, čeprav tega, vsaj sodeč po popolno oblikovani postavi, niti ni potrebovala. Toda čutila je, da potrebuje spremembo – in njena živila so sedaj pretežno iz organske pridelave in krepčilna. Bündchen ima menda svoj vrt z organsko pridelano zelenjavo, dvakrat na leto pa se posluži stroge detox diete.

Za marsikoga je Gisele postala prava welness gurujka, ki pazi, da je njena prehrana uravnotežena in pomeni resnično hrano tako za telo kot duha. Manekenka seveda ne počne vsega sama, za to ima najetega družinskega kuharja in prehranskega strokovnjaka, tako kot še mnogo slavnih. V Giselinem primeru je to Allen Campbell, ki ji je pomagal, da spremeni način prehrane in se otrese slabih navad, skrbi pa tudi za prehrano njenega moža.

Tako je Gisele res lahko začela zdravo živeti in ne dvomimo, da bi to uspelo tudi marsikomu med nami, če bi si lahko privoščil svojega nutricionista, ki bi nam na mizo nosil tisto, kar potrebujemo in kadar potrebujemo. Oglejmo si, kaj počne Gisele in kako je videti njen detox načrt.

Sadje in zelenjava

Gisele si rada pripravi sadno solato (ali pa ji jo najbrž naredi Allen), prednost daje sezonskemu sadju, v sadno bovlo vključi jagode, maline, borovnice, kivi… vsega po malo in predvsem čim bolj pestro. Še najraje pa sadje nabere kar v svojem organskem vrtu (žal ne vemo, ali sama vrtnari, ali ima tudi za to koga najetega).

Zdrav obrok

Takole se hvali manekenka: “Osemdeset odstotkov jedilnika moje družine je sestavljenega iz organske zelenjave in iz žitaric, kot so pira, kvinoja, proso, vedno pa jih pripravim na kokosovem olju. Živila, ki vsebujejo sladkor in belo moko, so v moji hiši prepovedana.”

Strogim besedam doda še naslednje: “Sedaj se obnašam, kot da je telo moje svetišče. Če ljubite in ustrezno hranite svoj organizem, pa se tudi počutite boljše. Moj priljubljeni obrok je sestavljen iz ozkolistnega ohrovta, avokada, kvinoje, rdeče pese, sladkega krompirja in češnjevega paradižnika. To lahko jem kadarkoli v dnevu, tudi zvečer.”

Meso enkrat na mesec

Sadje, zelenjava in žitarice so osnova manekenkine prehrane, meso pa si družina Bündchenove (mož Tom Brady in dva njuna otroka) privošči baje samo – enkrat mesečno. Težko verjeti, a naj bo, če tako trdi sama Gisele. Takrat menda jedo biftek (meso je seveda iz organske vzreje), raco ali piščanca. Namesto ribe pa njen kuhar Allen pripravi lososa.

Večerja do 18. ure

Če večerjamo med pol šesto in šesto zvečer, ima telo menda več časa, da ustrezno prebavi hrano, hkrati pa si lahko želodec odpočije, medtem ko spimo. To nam Gisele polaga na srce, sama to počne menda že kar nekaj časa in zato se zjutraj, ko se zbudi, počuti tako sveže in obnovljenih moči.

Detoks dvakrat letno

“Ob prehodu sezon je detox obvezen,” meni Gisele. Toda to se ne nanaša samo na hrano. Takrat v svoj urnik uvede mir in tišino, da telo in um pripravi na počitek. “Gre za fizični in mentalni detox, s katerim si pomagam okrepiti imunski sistem, zato sem tudi bolj odporna na bolezni.”

Oh, Gisele! Obljubimo, da bomo poskusili slediti tej strogo začrtani poti tudi sami, pa čeprav si ne moremo privoščiti niti kuharja slavnih, niti nimamo privilegija, da bi se zatekli v mir in počitek kadarkoli bi nam ustrezalo, torej ob prehodu sezon, nakup živil pa je večinoma omejen kar na naše finančne kapacitete. Mimogrede, znanstveniki, ki so za The New York Post vzeli v precep prehranske navade Gisele, predvsem pa njenega moža Toma Bradyja, ki je športnik in najbrž ne more živeti samo na zrnju in sadju, so njuno dieto po temeljiti analizi povzeli v enem stavku: “Kakšno nakladanje!”

 

Foto: Womanista, Beautycrew, The Sun, Glamour


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam